買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Motionflow我跟rtings較返min都ok
望住部機冇得用
有...你仲可以用機背d掣嘅...不過fine tune唔使諗
我部電視會唔會有問題
係喎GX880H機背仲有啲掣用下
Sony得個開關同大細聲
local dimming都會影響個字幕

rtings有寫
When watching content with subtitles, if you notice that the screen brightness fluctuates, you may want to disable local dimming.
thx守形巴
睇黎唔駛考慮gx880h, 咁快就有巴打中伏
但gx880h 又抵喎
幾錢先, 罪大x9500g都係同樣價錢仲要mij, android tv
壞remote呢家嘢真係賣1000部電視都唔知中唔中1部,我唔覺得部機伏嘅...
我買12000有找,x9500g好似要萬6
price 11750
咁巴打都幾唔好彩
睇過pana gx800h 真係麻麻,唔夠sharp又唔夠鮮,好似有層霧咁,

想問下samsung q60r 同 sony x8500g 邊個好d?
65吋黎講。罪大x9500g 貴gx880h成5千
我去大店13800再一千coupon
另外食信用卡回贈
應該個別事件同埋只係遙控壞,部機冇乜問題
不過gx880h 用ips mon
細店連信用咭連運費計埋都係萬二炸喎
除非巴打個價連掛牆安裝
去邊度買都一樣既。都係原本個代理送
咁邊度平就係邊度買就得啦
會唔會太好笑
想買部電視比老豆係房睇youtube.. 有冇咩介紹 操控性良好/ 有語音輸入
因為而家老豆房用緊chromecast, 佢就完全電子白痂, 要我入一堆playlist比佢睇, 睇完又要入過 想買部操作簡單可以比佢自己玩, 最好有voice input,
我去百老會睇過, sales話 3-40" 又有語音得LG/ SAMSUNG , 晝面其實冇要求, 因為佢99% 都係youtube. 最緊要操作簡單.

最後想問下 samrt tv 睇youtube 係咪會有ad. 因為我用chromecast唔知點解會skip晒d ad 唔該晒咁多位
細鋪買抵好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞