買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
呢個price 同x9500g同級嘅samsung q70r都買到
full-array+ local dimming 正太多
我明我明。不過想試一下平Android tv。巴打幫個手揀部丫
真係揀唔落手
呢個price 嘅android tv hardware應該好渣
體驗應該好差
你部lg係乜model
不如加個nvidia shield / amazon tv 仲好
謝巴打. 2年model, 一樣可以睇youtube. 不過想試一下android TV
TCL 43P8M (Android 9) 我見佢就
CPU: CA53*4 64bit 1.1GHz
GPU: Mali T860 MP2 480MHz
2.5G Byte DDR3 /16G Byte ROM

Skyworth 43Q3C (Android 8 , CS話唔會有得升)
CPU: 峰鳥晶片
55A9G開始預售 正價$28990
我應該都係揀TCL 既 43P8M.

不過想同大家學下野. 點解話國產電視都係假4K?
我見佢地都話support 4K, 而解像度都有4K, 而且又有HDR.

到底邊一點睇出佢係假4K? 即係第日4K電視節目佢地support唔到?

CPU: CA53*4 64bit 1.1GHz
GPU: Mali T860 MP2 480MHz
55吋一定上X9500G
等咗兩三個月都唔肯出55吋A9G,等唔切早兩星期買咗A8G,而家又同我講接收預訂,罪大正仆街
係連登討論買唔買國產牌子會屌到你飛天
盲反
我只係想平平地買部andriod TV jer.....
panel問題
通常低階4k都有機會假4K
尤其係用國產機多用LG panel
LG低階機好多都係假4K
冇人阻止你 如果你唔驚安全/質素問題
仲有TCL 外國已經陸續轉用roku os 唔再用 android
認真,想問下啲大陸牌子streaming media player zidoo 果啲同shield tv 果啲有咩分別?我想係電視stream from pc 睇4k movie ,係咪都出到dv and da?
dv睇你部電視支唔支援
大陸player冇google play始終冇咁好
已入手pan 記x880h,佢支援Dolby Atmos

咁係咪已經夠用?唔洗再買soundbar ?
其實呢部評價點
後門好難冇,隨時幫手DDOS
只係建議唔好買呢啲牌子,不過呢個價位買部AN電視裝埋港人話電視APP,然後轉睇NOW新聞都係好事
你覺得夠用就唔洗買,慳錢又慳位
講緊soundbar 有冇師兄用緊bose soundbar 7000 配 bass module. 最近係美國outlet 靚價買左套返黎不過覺得個bass 無咩力 有冇師兄有一樣問題?
其實唔差
見佢65吋先萬4,5 , 又有da & dv,

係用ips mon果度有d卻步
我用梗sony x9000f 電視,想買條soundbar。

我check 過原來x9000f係冇Dolby atmos,咁係未就算買左條atmos soundbar 都出唔到atmos 效果? (電視內置Netflix睇片)
再問soundbar
Sony HT-z9f
Onkyo LS7200
*** hw-Q80R

點擇好?
LS7200 個subwoofer 好d大,可能未必放到…
咁x9000g同Samsung QA49Q60RAJXZK比邊部好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞