買電視換電視集中討論區(6)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
你啱
我down返先
用apps 控制開關好似用多D電?
今日百記買左x9500g 55”
14800 銀聯-300 惠康2000
星期二送
有冇SOUNDBAR 推介?
無去av生命問?
thanks
無限筆直就YSP5600、ST5000、AMBEO
想一個擺廳。一個擺房。加埋畢直大約6千內 唔知點揀好
如果睇戲多又有位放,與其6k買兩個類似級數,不如拎晒去買Q80R / LS7200放廳,出個全景聲效果肯定好好多
只係普通睇電視,咁就買YAS-109/209/HT-X8500呢堆,房用應該買built in款都夠
小弟屋企電視最近壞左
爬哂文 係咪price到搵到5千左右既fx800h 就可以沖
利申 兩老睇電視用 本人都會間中用黎打ps4 同 睇utube Netflix
值得沖
我買左ls7200
貪佢有多部擴音機,操控方便d
同埋我果時試左5隻
Yamaha 5600
Sony z9f 同 x8500
仲有jbl 同Bose

明明ls7200 得3.1
但聽出黎出奇地好
果時我係預1萬左右買
最後係簡左ls7200 搭 x8500g

9500太貴,
所以soundbar 係到個好選擇
條5600真係好巨型
講左我唔簡佢其中到個原因係真係好阻地方又樣衰
仲要另外配subwoofer
巴打邊度買ls7200同幾錢? 我都準備入手
5千幾個部無左 有間5700 但Google過好似係黑店黎 唔敢博
如果6千頭 仲去唔去馬好 定有更好選擇
岩岩買咗部43吋 samsung ru7100
唔知係咪背面喇叭位太近牆,
搞到啲聲反番岀黎好怪
定係佢本身內置喇叭廢
所以想買個soundbar
想問下有無推介
一千蚊左右筆直
6千不如直上fx800h新一代
自己用就Sony 9系
原因上面有講。p記搖控反人類
如果真係搵唔到5字頭fx800h,就gx800h啦
無100hz
av生活訂左部49gx880h用hsbc vs拍apple pay 5%+最紅3.6% 埋單$7660
最紅係飲食,得1.6% + 5% apple pay / 7% sogo
冇開附屬卡
問過sogo間av冇得訂panasonic, 因為隔離舖係專門店
嘩正呀
所以我果陣揀左 ysp2700 一來有sub 二來 我用電視櫃 高度岩岩好
Samsung 既q80r 定 onkyo 既 Ls7200?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞