不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
其實佢用既product 我全部都無用過
如果化妝水來講 whoo 雪花秀 esteelauder cap Albion
都可以完美做到足夠保濕
所以我都係唔會上太多野係臉

Reference:

https://matome.naver.jp/m/odai/2148566002923554401

利申: 中女年齡
絲打咁你碎粉有冇推介
用開innisfree都唔太覺控油
知唔知有咩base/primer岩泛紅暗瘡肌用
用過bm既combo control milky face primer都生暗瘡
呢家用muf綠色base就無生暗瘡既不過唔太控油 同埋遮唔到紅
近期想轉下covermark既base唔知大家有無用過
利申 已有佢既草本粉底液 用左佢皮膚無差 所以想試埋佢啲base同遮瑕
LM應該係我用過最好架啦
La mer都用過排 不過玻璃樽帶唔到出街 同埋太貴
我試過跟video 乜都搽上去
笠到 base都查唔均
想問吓台灣嘅watsons或者康是美有冇得網購運翻香港㗎?佢地多好多野買...
長知識了
試過淨係查loreal積雪草精華水同舒特膚cream就上妝 即刻好返好多
應該關查太多野事

btw 覺得查呢支za防曬霜容易浮粉同起屑

有冇絲打去過依間做aquapeel
我都想試aqua peel😿鼻好多陳年黑頭
皮膚邊度吸收到咁多野 就算吸收到 都好易融妝
不嬲都係水>保濕霜>防曬>粉底
Base都唔落 有時天氣太乾先用少少 根本base都唔係必要既野 係啲商家巧立名目姐
用過好多專櫃既base 都唔覺得對個妝有咩咁大影響
絲打用緊邊隻防曬?
硬係覺得查左防曬易浮粉同起屑
但好怕佢地會係咁sell package
表面冇就唔好打 驚打左底層d黑色素上黎!
就係個d網紅YouTuber
肌底液—>toner—->mask—->保濕精華—》美白精華lotion—->eye cream—>uv milk—>base—>foundation
24k粉底好燒
用緊嘅絲打係用咩上?有冇用base?
用品質好既product ,用少好過用多
都係關份子結構事

一定要小分子—>大分子
好似你上完碎粉 去搽粉底 就會起硬屑咁解
我係唔用粉底 只用base
如果個日有重要場合先用埋粉底
Thx 唔怪個姑娘唔敢sell我打
明哂
不過都要揸下美白精華預防好d?
我個d應該老人斑家族老老地既都成臉斑
老人斑 除左遺傳我覺得係食野既問題
預防最緊要塗好防曬!夏天紫外線勁三粒鍾就要補一補
我用手指上用wlab既base
H&M Cosmetics Advent Calendar
有冇邊隻好嘅唇瘡膏推介
復發中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞