不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
睇台灣youtuber介紹過nivea卸妝水想入手 有無人知香港邊到有得買
定期用酸類去角質同粉刺
或者用洗面機 至少整走表面個層污糟野
我最近試緊用酸 但真係會超級乾 日日都要敷面膜
我又係戴眼鏡 但唔知關唔關事 明明上年都冇事
酸類冇研究開
但有用緊lush個深層清潔
前排買左個洗面機 用左幾日好似乾淨左少少
最近啲眼睫毛唔知點解成日甩有冇絲打推薦啲搽眼睫毛嘅產品
Google下 杏仁酸 水陽酸 果酸
隔晚用開杏仁酸 酸類入到毛孔做深層清潔
屈臣氏有 不過唔係每間都有
用完防曬你地會點上foundation/遮瑕?用手會推走啲防曬咁,我又唔中意用sponge
同埋有無妝前可用嘅防曬推薦用過好多防曬都令底妝唔貼,明明單上個底妝好靚
推 同問塊面多暗瘡印 想要中等或以上coverage嘅保濕粉底
太長唔quote 見絲打們話bb同reboot低coverage 暫時唔考慮
都係面乾 鼻會出油
藥房$110 買到40ml ??
hktvmall賣緊14x
想問下絲打係咩肌?
我通常搽完防曬等五分鐘到塊面唔lup就上粉底掃同sponge都有用
早啲睇到呢個post就好我萬寧買180
我呢幾日發覺洗完面上爽膚水同精華用手指輕拍啲毛孔等佢吸收 毛孔會細啲!之後再用毛孔遮瑕+用bb上粉底,超貼面同睇落近乎零毛孔
你用咩防曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞