不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
好似6號開始做折
Cezanne 我有用過真係唔錯架,我覺得ESSENCE highlighter都可以試下,佢有個美人魚色既,唔好睇好似好多色handle 唔到,其實佢混埋一齊搽,搽岀黎其實係一個好低調既閃我覺得毛孔粗大應該都handle 到架至於邊個閃d,我覺得CEZANNE 閃過ESSENCE !
絲打你係咩肌先?
Sorry唔好意思 我眼殘
我係用掃上,我highlight靜係搽權骨位,鼻位少搽,搽左落鼻好似岀油咁
買左covermark粉霜 發覺唔岩色 BO10
有冇絲打接收左佢?
用過兩次咋 200蚊放返出黎

https://t.me/freedommhi
係呀 用掃hi一hi 個權骨位就夠做啦
佢無阻止人提話自己唔用都唔得咩
好惡wor
我兩個都試咗,後尾買咗24K
小燈泡唔知點解用係我塊面唔係好夠保濕,同埋好容易浮粉
24k好正,好保濕好貼面,不過依家呢個天氣用去到下晝要補下妝
絲打用咩色號?
我見selfridges00色都好似好黃咁
有冇防曬乳液推薦?

用緊呢隻 幾好但想轉吓
我用01啊,其實00都啱用,只不過我鍾意自然啲就揀01
建議去專櫃試一試先,因為有啲人用呢隻粉底隻色會氧化少少
有無好用既保濕/調色base 推介,之前用緊3CE調色Base但不過不失所以想轉

利申:中性偏乾
有啲
但CEZANNE啲胭脂好鬼死抵屌日本買超平
香港買都唔貴不過唔係好持久 但咁平啲色咁靚無要求
有無絲打用過armani粉紅蓋cushion 覺得好唔好用

依家冬天諗緊用粉紅蓋定紅蓋好好似比較少人講粉紅蓋 定雪花秀會好啲?

利申 乾肌
中性偏乾表示紅蓋好用
幾年前duty free買完就成日用
不過有次飲野跌左就因為太心痛無買返
不過都無再用過其他cushion

不過我用cushion都係用黎補妝
底妝永遠都係粉底液
絲打們 想問下爽膚水你地有冇咩推介
我平時用開labo labo但係有人話唔好成日用
用過粉紅蓋 遮暇度冇雪花秀咁好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞