不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
#良心小店 #旺角 旺角花園街62號忠信大廈1樓Rosa Lounge Hair Salon 貼上「香港人加油」後
被深藍業主迫遷,現新地址在:
西洋菜南街5-7號 好望角大廈1708室

深藍業主無理要求撕下其貼紙、大幅加租及扣取大部分按金,髮型屋店主無奈下搬遷到好望角大廈繼續營業。
6.12,6.16,8.5,10.1多次罷市

絲打們一齊撐
我起碼每個月一次

有主子?!
有無絲打用過origin 靈芝水去暗粒
近呢一兩個月轉咗用Origins菇水,每日都係倒佢落化妝棉然後抹面,覺得係明顯生少咗暗粒但其實我同一時間都轉咗用Factiv HA3同EAA20,唔清楚係邊個令到我皮膚穩定咗
順帶一提, factiv支EAA20堅係有用,膚色均勻咗印都淡咗
Thx 絲打 聽日即刻去買黎試試
我用落個鼻會甩皮
個陣比ba sale我買左個set
又話一定要用佢個掃上
又話一定要用碎粉定妝
我on9佢好態度 由step1幫我
又試色 耳仔軟買左成千銀
但好幾樣都用唔著
我都係極耳仔軟
成日講唔出唔買個原因就係「唔想買」「嫌貴」
前排買bobbibrown粉底又無啦啦買咗支咩透明質酸
我明明趕翻工 都聽佢sale我
又無做足功課 原來普通碎粉掃其實都上到
個掃貴過盒粉
本身淨係想買碎粉set(以為係粉底set)
點知
香港邊到買dr wu會平少少
有冇人想夾sf+ 仲有一至兩個位
有興趣可以tg
https://t.me/sfpp2019
Ig搵 annabeautycenxxx
有無人用過開架牌子bourjois新配方隻粉底?
本身額頭 鼻翼好易乾 甩皮同浮粉
冬天怕龜裂想入手粉底
ga 紅色logo個支/mac studio fix/bb同粉餅一個系列個支液同fit me
邊隻會無咁乾呀 感謝
講一句多謝真係好反眼 最起碼都要share下swatch啦
其實佢地日日收咗多 有幾多真係會用 有幾多之後真係幫你推介 香港嘅有心kol真係少之又少
Origins菇水忠粉keep住用左2年 皮膚質素係好咗少咗暗粒 同埋都幾補濕
如果突然敏感我會用cotton pad濕敷 係即刻幫到手㗎 無咁痕同退紅
咁MAC好似好啲我都好易乾
今日試左用俄羅納英搽薄薄地搽一層係有機會乾既位
個鼻厚敷 等 再上bm個粉
最後用茶瓜水噴面 印乾

終於無甩皮! ! ! !
俄羅納英係居家良藥
我都俾24k燒到 好似幾好用咁
Clarisonic真係衰在換頭結果我放左係度無用過
好耐之前買過 唔知係咪跌過一次個舊電用得勁快定佢本身舊電老化得勁快 叉電又叉得耐
結果用用下都冇用 仲有兩個刷頭未開
真係好用 啲皮膚好似天生咁好
我睇好多youtuber 都係話濕敷好work 去到粒粒
有無人想要muf cushion refill
太多粉底用唔曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞