不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
產品真係幫到幾個鐘喳!
按摩下,食清淡啲,有錢就做機啦
請問你係咩肌呀?
遮瑕粉底邊隻好用?
不如你講多啲自己想要咩妝感同你係咩膚質先仲有budget
如果唔係乾肌又唔怕貴小小可以試下etess lauder嘅Double Wear
新手化妝 有冇開架粉底推介?
皮膚冇乜大問題 偏白 只係想搵枝可以均衡膚色既粉底 thanks
混合偏油肌 咩妝感都好最重要遮瑕力夠同唔易浮粉
睇評論話佢好易塞到有暗粒
如果皮膚好嘅話淨係用tone up嘅產品應該就夠又唔會塞住毛孔
你係因為有暗瘡定因為有印?

如果係有火山豆所以想高遮瑕啲嘅我推薦nars嘅長管粉底(唔記得叫咩名)我有朋友佢係暗瘡肌用都無問題 仲幾遮到添

不過會唔會焗到有暗粒都係因人而異 我自己都係暗瘡肌 我上粉底前會用啲暗瘡產品搽一層係豆豆上面 效果唔錯架
有印
有無人知 sf喺咪加咗税
有無人用chantecaille 支future skin好乾我用完反而顯毛孔咗
利申 乾肌 毛孔唔算粗大
想問addiction the glow保唔保濕 會唔會暗沉
想問下有咩保濕粉餅用黎補妝好用
用緊sofina 極浮粉,重衰過未補妝
混乾肌,budget想要400樓下

Btw有無絲打用緊ipaa補濕棒
覺唔覺得揸完會令個妝唔貼
我覺得mac studio幾好你可以睇下台灣啲youtuber eg catie 小米 佢地成日有粉底評比,mac呢支係各方面都幾平均,聽講有人用會出暗粒,但我用落無夠貼又有遮瑕度
Addiction the glow會暗沉
佢奶油肌個妝感係幾靚
但唔知點解我上完之後好似有啲浮粉同乾
明明佢係sell保濕
反而我用estee lauder又冇呢個問題 但明明佢係超控油
我都唔知點解會咁 要試下用多幾次addiction
有冇人用過微電流或者Rf嘅瘦面機
用緊
碎粉既話suqqu定hourglass好?
本身用緊bm心思思想試新野
有冇推介?本身係混合偏乾皮膚 上網睇左好多review都唔知揀邊款好
新入手mac studio fix
用左一日(8-9小時)
第二朝鼻翼爆曬「米仔」(好細粒 黃色既)
好痛苦 休息左兩日好返少少
如果係粉底問題都唔知要點處理好
咁我推薦nars長管個支有印嘅話上埋遮瑕膏應該都遮到唒架啦

我自己都係個用唔啱產品就會成粒粒嘅人嚟 但可能其他人用又無嘢 所以最好去專櫃試下先
我都心思思想試hourglass個包裝勁靚
但其實鍾意用粉餅多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞