不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
之前喺lookfantastic 買過 免運費既
而家應該都仲買到可以試下
之前有fd送左枝泥toner比我
一打開勁大陣酒精味 完全唔敢用
我個部用左兩年 個電都好襟用 我一星期洗二次左右 二至三個月都唔洗差電,smart profile uplift黎
一支百幾都免運費?
大家有冇邊隻sleeping mask推介呀?
利申混油肌
等我拋磚先不是打手

1. Kiehl’s 特效晚間保濕面膜 : 一開始敷塊臉有啲熱熱地,過多陣就冇事唔會敏感. 洗完臉好似有層油咁 麻麻地中意

2. Kiehl’s 香珂草甜橙淨化面膜 (官網搵唔到了唔知係咪停左產) : 係cream mask黎既, 一開始敷係涼涼地, 敷完有保濕感

3 laneige 水亮補濕睡眠面膜 :質地清爽,訓醒出油冇咁勁,但香味好重所以唔會再買了
係 你可以上個網試下
ct個隻粉餅諗唔諗得過
Giorgio Armani 買化妝品要配貨
https://lih.kg/1695678

好嬲啊啊啊 一定唔可以由佢哋咁
免呀,LF就算買一支the ordinary都免運㗎tracked delivery先要滿額
日本而家天氣用粉狀product乾都係正常
我之前係日本乾到要用油打底試下打好底再用濕粉?
死啦 我星期六仲特登去covermark買咗silky fit foundation 去日本用 係咪死緊 要轉番濕粉
想問有冇人知MUFE生日禮物係咩
如果冇用我唔專登過去拎
想問下絲打們
我依家呢d天氣個鼻會出油
塊面其他部位正常唔立都唔會甩皮
咁係乜野肌

舊年秋冬係德國 個鼻唔會出油 但面豬登會有少少甩皮 但個段時間我覺得係咁大個女皮膚最靚既一段時間

護膚都係用
1.洗面奶
2.kiehls金盞花爽膚水
3.Balea藍色一粒粒精華(之前去德國買)
4.一星期大約敷兩日mask 用innisfree hyaluronic acid
冇搽面霜 因為用緊之前係德國買既seba同Balea 係德國用岩岩好 係香港用太立 訓醒第二日塊油好油 要用水洗完塊面先覺得舒服

依家樽kiehls爽膚水用哂 覺得冇乜效咁 係之前堂家姐攞返黎既tester黎 準備轉第二款
ig shop見到有間a piece of organic(好似前面有絲打recommend過) 見後買左枝神仙水同面霜 未到 想知岩唔岩我呢d肌膚用

另外想問埋我呢d肌膚個底妝可以試下用乜野就黎畢業要搵工想學下化淡妝
利申:皮膚偏黃 想入手Factiv樽EAA20試下見上面好多絲打好推薦

用過apoo我覺得無乜料到
買左800幾蚊點算好
想請教下啲保濕係咪通常滴落化妝綿度
再抹落塊面?謝
除咗化妝水外全部都就咁用手上
早排先講呢間嘢似係想食人血饅頭
想問下各位絲 皮膚乾(好乾 沙漠咁乾 乾到出油)再加敏感肌 有咩cushion 可以用? 我真係揾唔到
我見到有人講armani 不過好貴 有冇人乾皮都用過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞