不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
有用過,麻麻地
台灣品牌面膜我鍾意Dr wu多啲
台灣有隻叫 未來美面膜, 有無絲用過?
依排塊面乾到勁甩皮
見有絲打推薦Ordinary B5想試下
但想問下係咪用埋油好啲?
未用過油請問有冇介紹
用過 但唔中意
mask 質地麻麻,要平價買lovemore 仲好
ordinary B5唔好用
推薦香港牌子factiv 隻B5,好保濕又唔笠,妝前用唔浮粉
我已經用完3支
我自己係係混乾/中性,所以依家用都仲OK
有絲話乾肌依家用唔夠力
呢個po同隔離po都有好多好評,你可以參考返
最重要係咩,係黃到發光同香港製造

至於用油會feel到塊面冇咁快乾
我自己用緊HABA油
依家天氣用正好
佢個網有枝B3+NAG 對暗瘡有冇用
最近個腮位又爆過暗瘡
佢支B3好似針對控油多啲?
我見佢個網話預防暗瘡爆發,我估係預防多過醫暗瘡
我自己就未用過呢支
唔好意思,比唔到意見你

另外我之前爆咗一輪瘡,成面都係
謝咗之後用同牌子嗰支EAA20
去印效果好明顯,用咗一星期平顯淡咗
黃到發光好重要
但係咪除咗佢官網就無其他地方可以買啦?

同埋請問你用HABA邊一隻油?
我見佢有普通,II 同透白美肌
係呀得官網,但滿$250就包順豐
會員有積分可以當錢用

我用緊II,係植物來源
日本買會平啲啲
但其他佢都係squalane
同factiv 隻S100應該同一樣野
所以打算用完haba試s100
thank you絲打
決定直接買B5+S100
遲啲包膠
Bm係咪唔出rescue 喇 有啲色斷咗好耐都冇返貨
已經出左新版好耐啦
新版叫咩
唔支持ysl
但認同收到kiko會唔開心 係比較cheap嘅牌子
要睇下你女友咩類型 心意就夠嘅可能冇所謂
想問下乳液同面霜係咪同一樣野嚟,搽其中一樣就得定兩樣都要
我好似搞錯左 rescue 係咪講緊白色盒果隻粉 佢應該係remedy 既新版
用緊EAA同B310
美白就好似未係好見到效果
不過控油就真係好好
搽哂所有野之後都幾快吸收哂
想入手埋枝B5
岩岩去完台灣有買一送一, 一次過買左10盒返黎貪佢8分鐘就搞掂, 同埋都ok保濕, 用黎平敷
個人覺得差唔多,係啲生産商整多樣出黎呃你錢咁解
不過我自己混合偏油肌咪就用乳液,冇咁笠
我自己理解係一樣,不過乳液就輕身啲
所以我夏天用乳液,冬天用面霜
有錯請屌
我地通常會叫人日頭用乳液
夜晚用面霜
用咗EAA 一個幾星期都未有效
係咪我問題
有冇邊隻礦物粉底液啱乾肌
見好似冇咩人講礦物粉底
絲打用310去粒粒退印得唔得?
我冬天得返個鼻油用佢會唔會太乾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞