不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
想問下用緊EAA20既巴絲
用完佢幾耐先搽cream
試下muf白盒?
我自己都係乾肌 覺得幾唔錯
妝感靚 冇暗沉問題
而且平過armani好多
二百幾蚊仲要有refill
不過遮瑕度比較低
而家呢種天氣
對我黎講 好近睇嘅話面嘅兩側有少少真係少少乾
不過可以接受
唔知點解近排皮膚差左好多
眼周同面珠登多左勁多細紋 毛孔又粗左好多
仲有法令紋
化完妝上埋碎粉 俾光一照 啲紋就現晒形
絲打們有冇護膚品/化妝品介紹
利申混合性皮膚
轉季用緊嘅ad+防曬開始唔掂 乾到甩皮
當初揀佢貪佢話唔使卸妝 依家搵潤身啲嘅都要御咁 想問有冇人有用開唔使卸妝又唔會乾嘅防曬
係呀,金鐘個間d sales好串,我完全冇意欲試但佢死chur難chur
佢愈chur我就愈唔想買
你應該答佢係你d野唔值呢個價
P牌正評唔到
我以後都唔會再入去
咩牌子黎聽都未聽過
唔係
真,唔好用,最大優點平囉
Factiv 正好多
我用過b5 勁起擦子膠碎而且又唔保濕
你係買一pack七塊個啲定?
好笠 唔吸收
用緊粉紅蓋 好薄身 遮瑕度中低 基本上係遮唔到痘印同泛紅我自己覺得唔好用 除非你係膚質好好 想做到偽素顏feel

利申:冬天混合偏乾 嚟緊打算試紅蓋
買過好多 個人覺得得支杜鵑花酸同caffeine 眼霜算唔錯
支杜鵑花酸其實即係skinoren 不過ordinary 含量少d
眼霜真係幾消到腫
其他好多野都好lup 用左一兩次都唔想再用
有無人試左clarins枝 joli rouge lip lacquer?705好靚好想試下
用過b5同zinc 都係起擦膠碎
rose hip oil貪佢平都有用下
squalene都ok 唔算好笠
買左245個set 包cleanser toner pad 同cream
好用過cle de peau
我都本身用開粉紅色,啱啱買左個紅色refill
呢隻啱冬天用多d因為話潤d wor ,一於試下hahaha
唔好買Kiko...收到會唔太開心
Ysl都有刻名 會開心d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞