不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
我叫佢做七蟲七草藥
以前去開隔離post 由何韻詩事件一直唔買l’oréal group到依家
分裂導火線好似仲有隔離討論high end brand多 買唔起 所以我主要喺依邊
個人認為憑良心決定自己要買咩brand 無必要要其他人一定跟 隔離post講明唔好提loreal就唔好去踩場
我已經罷慣左 罷罷下就慣 要花多少少時間去搵代替品 有恆心就會搵到 甚至更抵更好用

題外話 kiehl’s好多人用金盞花toner 成分表排最前係溶劑防腐劑 之後到植物萃取 marketing真係做得好
用緊r字頭真係長咗濃密咗!連眉毛都work 但就慢d
但黑眼圈都深咗依家唔化妝成個毒梟咁
有無人用過biotherm奇蹟水,之前睇tw d youtuber,睇到好燒
推薦用 zovirax
雖然係貴d 但真係會快好好多
認真咩,啱啱先買咗支大支嘅kiehl's 嘅金盞花toner
Sogo咁藍
又成日俾狗射催淚彈
啲化妝品skincare唔知有無吸收曬
用上面都唔知有無事
唔怕眼殘咪去睇下小紅書
Kiehls 金盞花幾多人用爛面
其實係講緊件產品好唔好用
推演至個brand係咪vegan/有冇animal test/廢成份多唔多
再進一步先係個brand image/奶唔奶共
呢度已經係最min. 講緊Kiehls 係件產品本身廢
究竟明唔明
Kls根本垃圾
同行化妝個個都話kls真心垃圾 得啲大陸人一車車去買
利伸翻 隻港豬唔係我
其實我自己包膠過嘅野入面都冇一樣係loreal gp
我只係有次撞正1001幫手開新po
依家先知呢個po嘅起源

呢個po未必所有都係港豬
都有好多絲打係見到講化妝護膚就入咗黎
個標題又冇講明話係專講奶共brand
呢度都好多絲打有去發夢有去抗爭
唔好因為有人提loreal gp就鬧晒呢度全部絲打啦
有冇絲可以推介下好用粉餅?
本人乾肌,差不多接近沙漠,面頰有泛紅
返工化妝5-6個鐘已經浮曬粉,有時收工出街想補妝唔知可以用咩粉餅
之前用過bm pro同muf既粉餅都係越搽越乾越浮粉
有無考慮唔用粉餅 粉餅啱油肌多過乾肌
或者妝前保濕做好d?
咁如果補妝有冇好推介
謝絲打
而家出街連眉都冇心機畫
我唔係鬧曬大家 鬧買奶共brand既港豬咋
呢個post去到33 一開始個隻開po港豬都唔見咗
本身都冇諗過仲會提返呢啲陳年舊事
只不過係都要有人沖出嚟講歷史咪講下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞