不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
想打疣
beauskin有冇絲打試過?
係個到join左脫毛 諗住一次過如果ok嘅
求介紹 咩來
用完按一按佢吸收哂先
Overall 用過5隻brand 既base 都無擦膠碎
試過做醫美 hard sell到暈
不了
雙管個枝好好用 妝感係奶油肌同埋hold到8個鐘以上
連3pack mask
佢話咩功效都有 除左保濕
我覺得去印同煥膚效果唔錯
(我用左2包姐 又用得唔密 所以未試到其他效果)
喺sephora買左fenty好出名嗰枝陰影棒 好鍾意
因為我懶 我會連埋粉底同佢一次過推 好自然同方便 不過就唔係粉狀
最後冇book到依間 因為有啲貴
Book左另一間黃店星期二做 試完再包膠
唔該晒你先絲打平時用開咩粉底?
絲打你咩膚質?
巧啊感情
其實個個講到咁神
好驚會唔會有類固醇嗰啲野咖?
唔知係佢太多定點 有次覺得一包淨好多好曬嘢 結果夾返好佢 用到三次
但之後都一次用一包 驚有菌
有無絲打用過Albion健康水
搽上手感覺幾好 但價錢偏貴
想知好唔好用

利申 油肌
覺得邊隻最好
好難講架wo 我自己中性肌 個鼻小油 瑕疵唔多
覺得呢幾支係guerlain同chanel妝感最好
Guerlain奶油貴婦肌feel 保濕度高 但有氧化問題
Chanel flawless類似GA power fabric咁 好無瑕 遮瑕同遮毛孔好好 兩支嘅妝感好似好似 但GA控油麻麻 同埋耐咗會有啲浮粉 所以我鍾意chanel多啲 係chanel少有好用嘅粉底
Mac studio fix就勁貼面 出咗油係奶油肌 唔浮粉 性價比好高
但個人覺得ysl係綜合最高 佢係我塊面嘅表現係:貼面 有光澤 出咗油變奶油肌 冇乜氧化問題 保濕度都唔錯
簡單嚟講 我覺得ysl最穩打穩紮mac性價比最高 妝感就guerlain同chanel無敵
試下喜療疤,有啲用
Charlotte tilbury 好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞