不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike
可能呢排開始乾....
係時候又要換
又要敗家
係就咁去專櫃同佢講想拎sample試就會比?我好怕羞,有時去試完又唔想買住又唔好意思問佢拎
好好用
應該講緊早安面膜?有幾款唔同色,log on都有
但有得去角質嫁咩?
用緊mac粉底液想轉其他
有無咩粉底液比較水潤
想試muf, bm, givenchy 同 covermark
我係比較乾但係個鼻會出油
覺得mac太乾
我係上官網申請 填小小野就走得!
最近買咗bobbi brown精華粉底
好貼,7-8小時都ok唔會浮,不過遮瑕中下
仲去咗swatch mufe reboot但覺得質感普通
唔差但唔吸引
bobbi brown起碼係精華粉底
有冇絲做過smooth beam去痘?有冇效?
諗緊celvoke定hourglass 好
呢隻會唔會好易氧化?
本身我想試mufe 隻reboot
暫時用咗一次唔覺有
不過可能因為我坐成日冷氣房比較乾無出油
不過我用慣matte啲嘅粉底
有啲唔慣咁有光澤特登掃多一兩層碎粉

我都對reboot有興趣,係Sephora用咗上手都覺得幾潤,宜家諗諗下都想試上面睇下點有無絲打買咗可以分享下
Muf reboot遮瑕唔掂
如果你中意偽素顏妝都可以買黎試試
佢保濕力都ok
我覺得香料味好重
Maybeline fit me粉底液幾好
幾個月前開始學化妝 第一支係用佢
幾貼 遮瑕度中等 水潤唔會太厚 同埋佢有分matte版同光澤版
可以去試下先
利申混合肌 面乾鼻油
無印 極潤 搵人去日本買 平過香港好多
最近去sephora 買左it cosmetics (美國牌子?) 既CC Cream 幾高coverage 仲要乾皮膚都勁貼 唔甩
覺得佢d 色號難揀, light 都好黃
見到好多人推介 話佢對付閉口好有效
有冇人用過而閉口情況有好轉?
我用fairlight 還好, 用掃上薄薄地好自然
用過兩樽流金水 覺得對閉口冇幫助
新手唔識咩係健康水有冇咩牌子推介?
我美白同膠原蛋白都有食無撚用
唔想一世做黃皮
我個支係普通version :( 可能有分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞