不規則分享 | 化妝品 + 護膚 33

1001 回覆
52 Like 8 Dislike

偷圖代購出番去啦

quote番過黎先
請問乾到出油究竟係咩玩法
做facial個姐姐話我好乾係乾到出油 (但係我又係暗瘡肌)
有咩面霜啱用
粉底又有咩推薦
護膚品sales對油面永遠都係咁講,聽佢講仆硬街
試下用下酸類

quote番過黎
大家繼續
有冇絲打最近係咁浮粉?
唔知係咪因為天氣乾 最近化親妝都瘋狂浮粉又顯瑕疵
平時妝前保濕係loreal積雪草精華水 wlab精華 embryolisse乳霜 za防曬隔離霜
底妝係loreal true match粉底同excel碎粉
啲妝前保濕同底妝既product係咪要換
轉天氣做好啲保濕
秋冬要用啲潤過夏天嘅妝前保濕product
轉天氣用用緊Fresh嘅黑茶白罐面膜急救 覺得幾好
有冇人買左Dior Ultra Care 唇膏 乾唔乾
我都用過 幾好 好過玫瑰果隻
不過就係太貴
激光去印有冇效?
唔知點解釋乾到出油咁矛盾既事但我覺得自己都係乾到出油好似真係有存在咁 可能太多人同我講我個底好乾我聽得多信左 未有人講我乾之前我確信自己係混油/油肌

本身定期敷泥mask 上面果時會有啲吉吉地小小痛 做左兩次保濕facial之後再用泥mask冇左吉果種feel 唔知係咪個底開始有啲水份用泥冇咁刺激 我就有個諗法係我個底真係乾 不過都係照出油
生唇瘡 幾個月冇搽過唇膏
好傷心
cleansing cream有介紹嗎
我都係乾到出油個種,仲會有面油但爆擦....依家用Aesop覺得皮膚有穩定到。
泥mask用Aesop櫻草面膜,敷完泥mask即時敷番保濕mask(個人保濕用Aesop藍甘菊面膜)。一星期做兩次,搵多日敷保濕mask,覺得有改善。
最近入手左Kiehl’s牛油果面膜覺得都保濕唔算太油,混油秋冬都可以用。(除非你本身油到仆街啦)
有冇人有用ipsa流金水?ig成日見啲台灣kol話好用 好燒
想買但睇中兩隻色冇貨咁話
自己打pico 覺得效果一般
情況完全同你一樣⋯但搽保濕又未必會吸收到
有冇人用過beauty quest嘅粉刺水?
做facial個度sell我買 成500$一枝
本身係混合肌
T zone成日出油 生好多粒粒
有冇人用過真係work?
你打邊部pico機
我覺得係最有效 不過要打好既機
皮膚科醫生個d一定得
而家好多美容院個d機 一千樓下打一次
應該冇咩用
大家有冇好既facial店介紹
利伸 住大西北 唔想下下出咁遠
我覺得係最快去到印
特別打到少少結焦,當d 焦甩走就去左個印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞