《香港傭兵》(34)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
飛揚從此神獸化
斬死幾個強盜都可以爽半日、如果直接搞老解/西貢逆命佢仲唔斬到等唔到手?
萬人斬 諗起都興奮
@飛揚

日大學選美驚現「146cm蘿莉」!空靈系小隻馬引網暴動:戀愛惹~
https://lih.kg/1660354
今朝J咗喇
廢腸:大學生嚟㗎
成咗年 合法蘿莉嚟㗎
成年幼體
高才鳩早
妹妹仔早
咩咕咪
各位早晨
究竟黑警殺咗幾多人
麻包袋: 真香港人革命行動平台

摘要: 一套完全非大台以電子貨幣運行的投票懸賞系統,使用者可以在平台上提出任何項目與行動。集合匿名大眾捐助的電子貨幣懸賞金促使該行動的發生。同時創立時間撰擇權,精確結合行動時間獲得此筆電子貨幣懸賞。設立首要目標製造對家恐慌,或期望達到作為談判的籌碼。

引言
麻包袋行動,一個講咗好耐仍未執行過既行動。眼見對家每日所作所為,唔讀書去維護法紀;濫用武力去維持治安;笑住開槍去保障市民生命財產伸張正義?昨日岑先生被襲擊,我地已經忍無可忍。我地需要俾一個個被冤捕,被毆打甚至已去世既無辜手足一個交代。
我哋需要一個麻包袋懸賞系統,善用老豆搵仔等等既資料同麻包袋系統化做我哋嘅籌碼,召喚我哋全能既IT爸絲同每一個人既努力,誓要打贏一場我們未來自由嘅革命。

系統介紹
一個平台可以自由提出任何嘅行動與項目,行動完成後涉及的行動者會獲得巨額賞金。例子如下,用戶在此平台提出行動X後,大眾對行動X進行電子貨幣匿名捐款並且帳戶獲得投票權,同時有意欲去完成行動X的任何人可以購買時間選擇權選擇進行行動的時間。當行動X事件發生後會進行時間記錄,再由持有投票權的大眾投票決定是否符合要求。投票通過後按比例分發到與持有吻合時間選擇權的用戶錢包中。

使用電子貨幣
相信不少巴絲對電子貨幣都有少量嘅認知。我們暫時只會接受比特幣和以太幣,交易完全透明讓用戶可清楚查看貨幣池資金去向,同時滿足可作為匿名懸賞條件更可完全避開資金被凍結風險。在此提醒,選擇電子貨幣時請注意!請儘量不要接觸任何非主流電子貨幣,有可能導致完全損失。

參與者時間撰擇權
我們無法確保懸賞可完全落入行動參與者手中,但我們為了實現懸紅機制而提出時間撰擇權。為防止被濫用,大眾必須捐款超過特定金額後才何填寫時間選擇權。選擇權可以選擇行動發生的日期與時間,當行動發生後賞金會分發到吻合錢包中。例子:行動X在10月17日被提出,用戶在10月17日可以取得10月17至23日(6日內)的每兩小時範圍選擇權,FC及投票後賞金會平分到持有選擇權在10月22日下午10時到12時(行動X1910152224)的用戶錢包中。

SPIRIT的前身??
你知得太多

上回講到飛揚跟住羅羅行返出樹林。
街上明顯多咗警察巡邏。
而仲處於精神化期間嘅飛揚,偷聽到街上嘅途人都對黑衣人殺匪徒勇救小妹妹表示關注。
唉...真係麻鳩煩...
去到酒店Check In,酒店裡面都有唔少警察查問職員同顧客。
飛揚同羅羅都盡量避開...免再添麻煩...
上到酒店房...係情侶套房...
羅羅話要掩人耳目喎~
飛揚講返起殺人好爽皮...殺壞人...殺該死嘅壞人...
羅羅覺得飛揚唔止唔係稱職行者咁簡單...
「你殺死壞人,會感到快樂...興奮...因為你有一顆仇恨之心...」
殺死壞人...感到快樂...興奮...
「你唔會對壞人存有惻隱之心...只有除之而後快...」
唔會對壞人存有惻隱之心...只有除之而後快...
「你...會殺壞人成癮...比起SPIRIT更邪道...更邪惡...」
飛揚...比起SPIRIT更邪道...更邪惡...
「你...係一隻惡魔...」
飛揚...係隻...惡魔?
突然…
「嗯?」
覺得有啲攰…
「又差唔多...」
好眼瞓…
「果然真係...又突然進入深...」
四肢乏力…
開始…失去…
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

在香港 除咗故裹面做唔到
上完朝早第一堂之後,下一堂又要等到Lunch過後先有堂。

最鬼憎就係呢啲天地堂。

我同阿月都唔想困喺監獄,所以都係行咗出去。

而我哋一早就食咗早餐~又唔肚餓~

呢邊又...乜都冇...就連想搵間咖啡店坐陣都唔得...

所以,我同阿月都係喺屋苑嘅花園搵張凳坐坐。
『唉~真係好鬼憎天地堂呀!』我一坐低,就發牢騷!

「冇計啦~鬼叫我哋爭取唔到調時間咩~」阿月坐喺我身邊,踢踢對腳仔~

『我哋已經成班一齊去嘈佢㗎喇喎...』仲要嘈咗好幾次...

「咁話事嗰個都唔肯做嘢,你有幾多人去嘈都冇用㗎啦~有咩辦法姐?」阿月伸個懶腰~

『公平咩?!』點解呢個世界咁唔公平㗎?!

「係咁㗎啦~少部份有權力嘅人話晒事~大部份冇權力嘅人淨係得個嘈字~就係咁唔公平㗎喇~」阿月挨喺張凳~

係吖係吖...就係咁唔公平吖...咁可以點姐...
「不過都好彩~今日天氣都唔錯~幾清爽~」阿月望住天空~

『都係嘅...』就喺我都同阿月望住天空之時...

突然!

“沙!沙!”有個黑影由幾棵樹之間飛出!

“啪!”一聲撞咗埋一樓住所嘅玻璃窗!

喺短短嘅一秒之間...我望清楚...係一隻...

『斑鳩?』仲乜咁戇鳩...撞咗埋...

我呢頭都未諗完成句出嚟...

“沙!沙!”又有個黑影由幾棵樹之間飛出!
喺短短一秒唔夠之間...我望清楚...係一隻鷹將隻斑鳩爪住!

隻鷹雙爪爪緊斑鳩!一個轉身就飛咗上簷蓬!

望住隻鷹踩實隻斑鳩...居高臨下咁望住我哋...就好似同緊我哋講:「望咩吖望?未見過捕獵呀?」

嘩...型到呢...

不過隻被鷹踩實...等待死亡來臨嘅斑鳩就真係...

『好慘...』已經知道自己死硬...掙扎都無謂...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞