《香港傭兵》(34)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike

上回講到飛揚陪羅羅開開心心玩貓貓。
飛揚問起羅羅知唔知精神液嘅來源。
羅羅都唔係好清楚,只係聽講好似係由各區嘅基地直接供應俾SPIRIT商店。
話唔定係基地出咗事。
但羅羅真係唔多清楚~冇需要知嘅就唔好知咁多喇~
玩多陣貓~餵飽晒佢哋之後,都係時候起程。
羅羅都仲係好黐飛揚~
飛揚就好啦...有小妹妹投懷送抱...
上到車,羅羅仲要瞓喺飛揚膊頭!
飛揚好唔容易咁保持住全身僵硬不主動不抗拒坐咗成程車...
落車嘅時候雖然都係有啲失落...(飛揚都係男人嚟㗎...有小妹妹投懷送抱就梗係點都有啲興奮㗎啦...)
之但係羅羅都仲係雙手翹實飛揚隻手臂嚟行...
好啦好啦...飛揚只好繼續迎合佢啦...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 17-四出搜尋] PART 06

『呃...係呢...我哋應該去邊搵精神液呢?』都係搵啲正經嘢講講...分散注意力...

羅羅雙手用力一翹:「搵個地方食咗嘢先啦~肚仔餓喇~」

『呃...好...好...』羅羅用力一翹...對小饅頭又...又壓到...扁晒...

雖然話想分散注意力...之但係...羅羅咁樣一翹...一壓...再壓...

呢種軟熟...呢種彈性...唔得喇...唔得喇...

真係分散唔到注意力喇...全副注意力都注意晒喺羅羅對仲處於發育中嘅小饅頭度...

實在太扯旗喇!嗚呀!!!
「我哋去商場嗰邊睇睇有乜嘢食吖~」羅羅指指東薈城嗰邊~

『哦...好...好...』我又痴痴迷迷咁點點頭...

被羅羅雙手翹住手臂...翹到實一實咁行...

拉住一個又一個旅行箱嘅旅客好似比起今朝更多...

而且全部都係大陸人...搵個金毛綠眼嘅外國人睇睇都冇...

點解班大陸人咁鍾意嚟東涌呢邊呢?
入到東薈城,情況就更加誇張。

每一層都塞滿晒人...插針都插唔入咁...

店舖入面都迫滿人...店舖外又有勁多人喺度塞緊啲戰利品入旅行箱...

呢種情境...真係好似我哋屯門...

我哋屯門淪陷嘅時候又係咁...

個個商場都係啲大陸人拉住旅行箱...

店舖入面全部都係大陸人瘋狂掃貨...

店舖外就踎滿晒大陸人塞緊啲戰利品入旅行箱...

嗰陣時眼白白睇住自己居住...生活...成長地方被入侵都救唔到...

估唔到...原來東涌都一早已經被攻陷...
我同羅羅行咗好耐...喺人群之中穿插咗好耐...好唔容易先搵到間冇咁多人嘅咖啡店。

呢間類似Starbucks嘅連鎖咖啡店位於四樓...

而我同羅羅就揀咗個玻璃圍欄邊嘅梳化位坐。

我哋而家呢個位置,都可以睇晒樓下幾層...滿佈遊人嘅樓層...

「想食啲咩?」羅羅企起身。

『呃...我冇所謂...你話事...』我都唔知自己想食啲乜...

「嗯~咁就等我幫你揸主意~等我~」羅羅帶住微笑咁向我打咗個眼色之後,就行去櫃檯~
我望住羅羅嘅背影行遠...再望望各樓層...

諗一諗...又發呆...然後又發呆...發呆...

好似有啲唔同...又有啲熟悉...唔同之中帶點熟悉...

有咩唔同?又有咩係熟悉?

呢度嘅環境...呢度嘅感覺...

過咗一陣...再呆多一陣...然後...

「我返嚟㗎~」羅羅就拎盤嘢食過嚟~

我望住羅羅放低盤嘢食喺檯面...上面有一件士多啤梨Cheesecake...一件Blueberry Cheesecake...一杯凍嘅Mocha同一杯...凍拿鐵...
「係你上次帶我去嗰間Today Coffee點過嘅嘢~」羅羅帶住微笑望住我,坐喺我面前~

『哈~你仲記得吖?』上一次...仲未知道羅羅同我一樣...係SPIRIT嘅行者...

我仲戇鳩鳩咁話想保護佢...擔心佢嘅安全...

「梗係記得啦!」羅羅睜大對大眼仔!「有你喺我身邊嘅每一分,每一秒我都有好好咁記喺心裡面!」

『哈哈~你真係吖...』聽到羅羅咁講,我只可以無奈咁笑笑口...擰擰頭...

「你知道嘛?有你喺身邊嘅日子...係最幸福㗎~」羅羅仲要甜絲絲咁望實我~

『哈哈~係喇係喇~又話肚仔餓?食嘢先啦~』有我喺身邊嘅日子係最幸福?

聽住先啦~
「好啦好啦~一齊食啦~」

『吖係喎!幾多錢吖?』

「你唔係同我計吖嘛?上次你請咗我,今次我請返你啦~」

『咁就多謝晒喇~』

我同羅羅都開始開餐~

羅羅用隻叉切一細舊士多啤梨Cheesecake放入口:「唔...都係冇Today Coffee嘅咁好味呢~」

『哈哈~』我都用隻叉切一細舊Blueberry Cheesecake放入口,『OK咁啦~』

「真係差好遠囉~」羅羅含住隻叉~
『咁精品咖啡店係好味過大型連鎖咖啡店嘅~』呢樣阿月都成日掛喺嘴邊~

「嗰間精品咖啡店...真係好特別呢...」羅羅含住隻叉諗一諗...點點頭...

『嗯~真係好特別~』我諗如果俾阿月去過,佢都一定會覺得好特別~好鍾意~

「我又要試你嗰件Blueberry Cheesecake~吖吖~」羅羅又成隻雛鳥咁擘到個嘴仔大一大~

『好啦~』我就用隻叉切一細舊Blueberry Cheesecake,放到羅羅嘴邊,『吖~』

「唔~」羅羅就含住我隻叉~「好味好味~」

一望到羅羅呢個天真無邪可愛得意小妹妹樣...總係聯想唔到佢係我哋SPIRIT嘅行者...

仲要係一個...比起綽姿更強...強好多好多嘅執行者...
「你都試試我呢個~」羅羅用隻叉切一細舊士多啤梨Cheesecake,餵到我嘴邊~

『唔...唔!都好好味吖~』帶住一種...熟悉嘅甜味...

呢種甜味...冇錯喇...係少女嘅甜味...

就好似羅羅呢種年紀嘅小妹妹...口水之中總係帶住士多啤梨嘅甜味...

我又食...羅羅嘅口水尾...

「嘿嘿...好好味呢~」羅羅仲要帶住甜絲絲嘅微笑,古古惑惑咁打量住我~

『好味...好...好味...』點解我總係覺得...羅羅睇穿我心裡面諗緊乜咁㗎呢?

今晚出完

三句預告

繼續你一啖又我一啖...

「嗯嗯~食多幾啖又好似OK喎~你都試吓~」羅羅自己食一啖,又餵我一啖~

『嗯嗯~越食越甜喔~你都試吓~』我又餵啖俾羅羅~

今日嘅文已經出咗喺第22頁

妹妹仔
陰公
btw條女勁似AV女優
飛揚咁早出咗...文
今晚要出去同舊同事食飯

今日嘅文已經出咗喺第22頁

等間係咪食舊同事
冇女 得仔
男的也好
利申飛機
都係傾咗一陣 佢哋趕住搭西鐵尾班車
我就搭巴士
仲坐
佢哋天水圍唔坐閪鐵係麻煩啲
我就習慣巴士出入嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞