《香港傭兵》(34)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
解決唔到問題就無所不用其極
cls
冇嘢做先眼瞓姐
用緊急法立蒙面法
以後唔使經立法會了
大陸好等錢使
咁簡單既攬炒方法連登仔唔係唔試下嘛
https://lih.kg/1618994

求大家幫推
推吖
唔該報報同飛揚
客咩氣
講真 啲藍絲仲未知死 諗住蒙面法唔關自己事 完全冇諗過緊急法有幾危險

上回講到飛揚上咗紅van...
林雪話突然咁多人出去唔係好事...即係有大事發生緊...
飛揚都諗精神液缺貨又係唔係大事呢?
原來洪水橋一帶就係禁區...同時都有西貢獻命同天門嘅人守。
即係呢頭都係出入口...
喺總站好快就上滿客...林雪要飛揚再俾出去嗰程車費。
嘩...真係好過去搶...
一路上飛揚都有留意...在座真係有唔少都係SPIRIT嘅行者...
「屌你老母都話冇位㗎啦...仲係咁多柒頭戇鳩鳩咁企喺度...」林雪又一邊單手揸住個軚盤,又一邊向住企喺路邊揮緊手嘅黑色大褸男子揮住手屌老母!
唔單止係車上...就連企喺路邊等緊車嘅...都有可能係SPIRIT嘅行者...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

“吼~吼!”紅Van繼續喺殘舊嘅公路上行駛。

點解而家先俾我諗到?

我係唔係...太過遲鈍?

偷偷留意身邊嘅男乘客...

又偷偷望住塊倒後鏡之中...車上嘅每一個乘客...

就算唔係全部...應該都佔大部份...

我哋SPIRIT嘅行者...
大家都係為咗搵精神液而走出去?

如果係咁...就真係有啲麻煩...

咁多行者要走出去搵,即係話缺貨嘅唔止係東叔...最起碼真係成個屯門區都缺...

話唔埋就連天水圍同元朗...整個特殊區都缺...

其實我都有諗過,受影響嘅範圍有幾大?

日倫冇詳細咁講...

東叔都係話佢自己冇貨賣...

綽姿就叫我去偏遠啲嘅地方搵...

咁睇嚟...受影響範圍都唔細...
“吼!吼~”紅Van駛過屋企樓下....駛過市中心...駛過三聖...

當駛到嚟黃金海岸之時,我見到門口企咗幾個...手持長槍嘅MK仔...

嘩唔撚係吖化?MK仔都揸長槍?!

我以為佢哋最多都係識揸牛肉刀...

唔止門口...黃金海岸嘅外圍都有唔少手持長槍嘅MK仔喺度巡緊...

搞到咁大件事咁吖?唔係真係因為早幾日我同綽姿喺裡面執行委託吖化?
守備森嚴咁...入去都好似唔係咁方便...

算啦...而家都係唔好理咁多...要理嘅...就理返精神液...

“吼!吼~吼...”紅Van飛住咁去到小欖嘅路障。

呢邊嘅西貢獻命都係咁上下人數...

好似冇多...冇少...

講開又講...好似見少咗佢哋...

係因為呢幾日我都唔喺特殊區?定佢哋真係喺街上少咗出現?

點都好...最好唔好喺我執行委託期間遇到佢哋...

唔係嘅話...我真係忍唔住見一個...殺一個...
“吼...吼!吼~”一駛過西貢獻命嘅路障之後,紅Van又飛住去。

林雪都好似好趕時間咁,踩盡油!

好吖~快啲好吖~我已經浪費咗唔少時間...

“吼~依!依!吼!”繼續逢彎劈彎!直路直衝咁喺鋪滿楛葉嘅青山公路上飛馳!

唔使幾耐...離遠就見到啲...建築物...

離遠嘅山頭有一棟棟木屋...鐵皮屋...

海邊又有幾棟舊樓...

又嚟到深井...
“依!吼...吼...”紅Van開始減慢車速...我已經見到幾個Full Gear嘅警察企喺路邊。

又見到路邊有幾架警車停泊咗喺度。

當然唔少得幾塊藍色紅色LED路牌。

喺幾架鐵馬之間駛過...

“依!依...啪!”紅Van停定後,隨即打開車門。

我都急不及待咁跟住車上嘅乘客落車。
落到車之後,身邊有唔少Full Gear嘅警察喺度吹緊水。

「又咁多人嘅?」

我仲聽到佢哋講...

「今朝都已經有唔少人...」

偷聽佢哋講緊...

「係咯...搞咩今日咁多人由特殊區出嚟?」

偷聽佢哋講緊我哋特殊區...
幾個Full Gear嘅警察一直望住我哋...口噏噏咁...

都係討論緊今日好似已經有好多人由特殊區過嚟...

好似幾好奇我哋特殊區發生咩事...

又有幾個唔想理咁多...平平安安過多幾個鐘落班好過...

連班警察都留意到...

裡面發生咩事,其實喺裡面生活嘅我都唔係好知...

更唔好諗住喺班警察身上可以得到啲咩情報。
“沙 沙 沙”沿住鋪咗唔少碎沙石嘅路面,跟住啱啱一齊落車嘅乘客穿過警察設置嘅閘口後...

『唔係喎...我個銀包得返廿蚊咋喎...』望住架開去荃灣嘅紅Van,唔少乘客上緊車。

望望條人龍都幾長...反正都上唔到,都要去撳機先㗎啦...

呢頭又有冇...ATM㗎呢?

我都係拎返部電話出嚟,開返個地圖搵ATM...

好彩喺深井都有ATM,仲要有幾個位置都有。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞