《香港傭兵》(34)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
已經離得都算遠...呢邊應該冇乜人會走入嚟...

最接近嘅...都應該係得360纜車...

不過我估...上面嘅遊客都留意唔到我...

咁我而家應該點做?

喺呢度等深層睡眠?

唔係咁慘吖化?唉...
我而家呢一身行者裝束,就算係揭返開頂帽,拉返個衫領落嚟,都比較異相...

況且頭先有咁多人見到...咁多戰地記者又拍片...又開Live咁...

唔係啦...上網睇睇先...

我拎部電話出嚟,上網搵搵...

應該搵咩呢?

應該...

『東薈城...槍...』我淨打咗呢四隻字,就幫我搵咗一堆相關新聞出嚟!
隨便咁睇睇...都係“剛剛”...“東薈城槍戰”...“東薈城發生械劫案”...“東薈城金舖械劫案”...“東薈城警匪槍戰”...“東薈城械劫案現場”...“東薈城械劫案影片”...“東薈城槍戰Live”...

有好多都係殘體字...我就直接無視...

我都係主要留意返...繁體...

碌多兩碌...然後唔使幾耐...就俾我見到...

『東薈城械劫Live驚現黑衣人!』搵到喇!

我立即撳入去睇!
影片一Load,就Load出影住頭先嗰四個持槍匪徒同警察對峙!

然後就係第五個持槍匪徒喺金舖拉咗個小妹妹出嚟!

嘩!段片又超級清!仲要冇手震!十足十睇緊電影咁!

唔係...香港電影都冇佢拍得咁有水準!真係戰地記者嚟㗎喎!

然後就係個爸爸喺金舖門前...又跪又拜個挾持緊個小妹妹嘅匪徒!

個鏡頭仲要Zoom過去個爸爸面上!

睇得好清楚!仲要真係震都唔震吓!

但點解...冇聲?
我一睇...先知原來靜撚咗音!

我屌...以為有畫冇聲咁撚柒...原來最柒嗰個係自己...

我一開返聲...

“砰砰砰砰!”班匪徒就亂開幾槍!

嘩屌!嚇撚死人咩?!

然後我就喺段片聽到...
「嘩!開槍呀又!」

「嘩屌!班警察做乜撚㗎?衝過去救人啦!」

「屌你老母班差佬唔係淆吖?俾支槍我!等我搞掂!」

「喂我話嗰個老豆死硬囉!」

「唔好話個老豆死硬,個細路女都死硬啦!」

果然...香港花生友係世界第一...

然後...畫面裡面出現一個黑色身影!紅光一閃之下,從後將挾持住小妹妹嘅持槍匪徒一分為二!

出場喇!睇咗咁撚耐,終於都輪到我呢個主角出場喇!
「嘩!咩嚟㗎?!」

「嘩!係人嚟㗎?!」

畫面Zoom返後少少,同時影到我用長袍遮掩住個小妹妹...再順勢一個轉身!將身後嗰兩個持槍匪徒都一分為二!

我定一定格...將段片停一停...

等等先...真係唔係講笑...拍得好清...

好清楚咁拍低我...笠起帽...塊面漆黑一片...全身黑色行者長袍...
雖然影唔到我身上有紅色粒子...但就連黑色嘅暗花都影得好清楚...

唔單止身上...就連手上...紅光刀刃...

真係估唔到...就連精神刀嘅紅光刀刃...都會被拍攝喺鏡頭之中...

接住落嚟就係...

“砰砰砰砰!”剩餘嗰兩個匪徒向我開槍...

畫面所見,喺我面前有一層薄薄嘅紅光...

然後嗰兩個匪徒頭顱就飛到半空中...

身體倒在地上...

頭顱都跌落地上...碌咗兩圈...
我再回返轉頭,逐格逐格咁重播...

雖然話仲未可以影到我揮刀擋子彈嘅情況...

之但係...都叫影到紅光刀刃嘅殘影...

仲有嘅係...原來係影唔到刀氣...

不過已經夠晒型啦~

仲唔夠型吖?拍到咁鬼清楚仔細...真係型過龍喇...
點算...拍得咁清楚...我而家就咁走返過去,實俾人認出啦...

淨係單單呢段片,都已經有五百幾萬個Views喇...

我唔知而家香港有幾多人啦...我諗最少都有過半香港人睇咗呢段片啦...

個View數仲要急速增加添吖...

唔止吖...仲要勁多留言吖...

啲留言講乜?

“嘩!係唔係真㗎?拍戲咋嘛?”...“嘩!香港都有咁大製作?”...“屌你堅㗎!有冇睇新聞㗎?”...“嘩!咩人嚟㗎?!”...“嗰把係唔係激光劍嚟㗎?!”...“Star War吖?Jedi?”...“把激光劍好似武士刀咁㗎喎!點會係Jedi吖?”...“好撚型棍呀屌你!”...

今次真係麻煩...

今晚出完

三句預告

再睇返...有好多同類型影片...

有唔同角度唔同高度四方八面都有...

條條都好高質...好清楚...好細緻...
高清
應該唔止高清4K 5K
10K 120fps影片都似
今次飛揚仲唔仆街
型係型完啦、之後點埋舟
將咁多條片整合 整返個全息投射都得啦
柒到盡頭便是型
Im
仆到黐住塊地
唔知綽姿知唔知添
羅羅收藏 晚晚喺屋企loop到瞓著
勁係一時 型先係一世
邪神霸佔了我你好
一路磨住飛揚哥哥樣嘅攬枕 一路睇飛揚哥哥
不停落雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞