《香港傭兵》(34)

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
咁叫談心咩
要瞄準對手喎
妹妹仔早
power off早
各位早晨
究竟黑警殺咗幾多人
齊肩斬可以好快!!🏃‍♂️🏃‍♂️
鳩斬仲快
風鈴早
呢個係談心之後嘅步驟
99%談心 1%甜
飛揚得1分鐘貨仔所以咪1%甜
快射係因為太深愛 太吸引
等文嘅時間真係度日如年
衰十一
不過如果帶羅羅返特殊區嘅話
好快姐好快姐
仲有55分鐘咋嘛
特殊區係一個好地方
仲有六分鐘
好快好快 就快就快

上回講到飛揚同羅羅好幸福咁歎咖啡甜品~
飛揚真係好天真咁覺得呢邊算唔錯~起碼少咗份戰爭感~
羅羅就叫飛揚睇吓下面嗰層~
下面嗰層?
原來咁啱發生械劫案!
有幾個警察同匪徒駁火!
羅羅話有人嘅地方就有鬥爭...
飛揚見到有個匪徒挾持個小妹妹...佢老豆仲跪求匪徒放過佢個囡...
呢個時候,飛揚就想精神化...救個小妹妹...
羅羅就叫飛揚諗清楚...要為一個冇關嘅人浪費寶貴嘅精神液...而且咁多人睇住...會好麻煩...
『你都曾經俾SPIRIT嘅人救過。』飛揚立即左手伸入褸袋,用力一捏支Level 1精神液!
飛揚一精神化就飛落去解決匪徒!救返小妹妹!
唔算太過乾脆...但總算俐落...
飛揚揭返開件長袍...望望仲喊到梨花帶雨咁嘅小妹妹:『冇事喇~小妹妹~冇事喇~』
「嗚嗚...嗚嗚嗚...」小妹妹仲係驚魂未定...
而仲跪喺地上嘅男人,就呆晒咁望住飛揚...
飛揚就將小妹妹交返俾個男人...
「多謝...多謝你...多謝你救返我個囡...」個男人攬實小妹妹跪拜飛揚...
「嘩嘩!咩人嚟㗎?」
「嘩嘩!見唔見到呀?」
「嘩嘩!頭先佢吖...好似...」
飛揚抬頭望望各樓層...個個戰地記者都望住佢...用手機對住佢...
唔得喇...此地不宜久留喇...
跟住既劇情發展又會係點呢?

準備出文

[Day 17-四出搜尋] PART 07

我收起精神刀,轉身一躍!

跳上上一層!

「嘩嘩嘩!」圍觀嘅戰地記者紛紛嘩然!

再借勢一跳!跳上上一層!

「嘩!嘩!」

然後我就再用力一跳!喺眾人頭上飛過!飛向大門方向!拔足狂奔!

無視身邊所有嘩然驚訝嘅旁人!以忍步跑出東薈城!
出到出面都仲係有好多人!

雖然佢哋好似唔知發生咩事,但見到有我呢個黑色身影跑得咁鬼快,總會驚訝!

我就向住冇人嘅方向跑...以忍步喪跑!

但邊個方向先冇人?

而家個個方向都係人頭湧湧!

邊度呢?應該向邊個方向跑呢?

唔好理喇...向山邊方向跑啦!
我向住山邊方向,以忍步全力跑!遠離建築物!

啱㗎喇...嗰邊應該冇乜人...除咗360之外...

我望住遠處嘅纜車,跳上燈柱!跳上巴士車頂!再跳上燈柱!

飛簷走壁咁盡量避開耳目!終於都跑到嚟山邊!跑入樹森!

再喺樹與樹之間又跑又跳!成個火影忍者咁再走得入啲!再入多少少...

『我諗...應該差唔多喇...』我企喺大樹旁邊,回頭一望...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞