『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
可能佢日本staff唔識bno掛,但佢話個system彈我先on9, cx wor屌,ana都話可以原諒
巴打你可唔可以講下你lost case既流程
我唔中身分證大法
然後去做SAR
見到有bno 咪報lost
打過去 佢叫我唔洗等ref no
直接apply
咁咪寄野過去
23號入q
我5號lost case 重未批
你報lost 有沒收到ref.NO? thx
我報lost3號英國收到文件5號入q後一直無消息
到20號收到email話我重有舊passport未取消
同日打去英國佢叫我再報多次lost,跟手夜晚問多次webchat佢話叫等有ref no.

到23號都收唔到任何email比ref no.我/要我聯絡佢地,所以決定再打去英國,今次staff好有禮貌話唔好意思拖左咁耐,叫我比email佢後隔10分鐘左右就有ref no. 我webchat比個no advisor 後佢就叫我等批
16號queue,非lost case未批,好擔心
想問下我本身係A30 August 2019排隊做,2個星期後話我張相唔得,我係12號再upload過張相,14號New photo received 想問下點解到現家我仲未收到任何消息,我可以點做?
你可以Webchat職員,旁敲側擊咁問你後補張相有冇問題,睇職員點答,不過唔建議催促佢,始終未超過六星期服務承諾,早三、四個月前大把巴絲仲等得耐過你,我五月申請,從joined queue到approved都五個幾星期。
正常任何地區,咪照入,網上check in都係咁入之嘛,如果佢當英國護照去,直情免簽添啦,除非日本行另一套系統啫!
你lost case?正常一上載相好快就批。
搭CI好過
我唔係呀,所有程序做足;所以先想問下咁多位點解咁耐
佢應該係收到張相先掟返你入Queue
咁即係又要等一個月
前年係SIN用唔到Kiosk check-in,要去櫃位

又係CX
我6號入queue
早兩日先批
有啲case係好耐,亦無解,等足兩個月大有人在!
唔好再當CX係正常航空公司 佢哋揀撚咗跪之餘,更不遺餘力清算員工,將政治凌架於一切,依家嘅CX仲有啲乜做唔出?
為咗航權跪低炒個機師都算(反正機師咁渴市都唔憂無嘢做)
而家玩到鼓勵員工互相告密,屌佢老母文革呀?

sor for offtopic
尋晚毒撚一個人拎BNO喺heathrow入境
依家人工通道全部變晒other passports
排隊排到我見個IO問咗三條問題
不過係攰過頭唔記得將「堂姐」譯做cousin,一路講my elder sister
解釋好之後冇打手指紋就cup印放行
同感,最初炒機師都當佢受到支共壓力,同情佢唔炒唔得,之後愈搞愈癲,鼓勵員工互相告密,做到太過份,由本來同情佢變成反感!
想問下得有冇人3號入q 仲未approve
13 入Q 遲你10 日
繼續努力等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞