『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
哦,你係申請中,咁咪有咩俾咩,無嘅寫信解釋,有錢就俾核證副本,無錢就彩影副本,最好解釋埋副本原因。

寄正本有機會被收咗無回頭,高過郵政失件,建議真寄正本,請於正本上用告示貼註明,此文件對你極重要,要求對方寄回,希望對方高抬貴手吧!
新BNO寄返黎都聽到話return to shippper, 又係打左T.Chan咁
13 號入手都未approve囉
5號
Speed post 一樣會慢!俾少少耐性啦,近期唔知多件定咩,有試過兩星期先到,一個星期係正常!以前空掛四個工作天之嘛!
繼續集氣啊
3號
問左webchat 都係無乜作為
仆街我8月15 report lost 都未有confirm email 比我
我個fd 9月幾先report lost 已經有ref no.,apply埋呢家都同我status 一樣
似係空郵掛號先係咁
Speedpost星期一寄星期三HMPO簽收
有無巴打拎bno 過歐洲境 都係用唔到self scan , 要去 all-passport 果條line🤦🏻‍♂️
正常係行all-passport
我就23三點幾寄號空郵掛號26號處理中心,處理中心係咪即係到左英國但未過關?
你有自己一本?定還是included child ?
點解你要補住址證明嘅?
但連特衰護照都有得自助,bno 要all-passport 真係好反智
自己有一本
仆街岩岩頂唔順又打去問,佢叫我打d 資料email比佢
我諗掛號可能要下星期,如果今明上到機,星期一有機會到英國,咁希望正常星期五前到hmpo啦!搞惦呢張地址證明,新國籍護照就批得了!
要搵返啲資料出嚟,好可能係當年份申請表,唔知係真本定微型菲林。以前香港人申請資料,唔知個data係點處理,應該唔使用返部舊電腦嚟開吧!
轉左玩法 唔洗打去
咁大陸有冇蓋入境印?(定係算過境?
想問下爸打
我見佢話要老豆老母既結婚證書
唔寄得唔得
寫信解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞