『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
想請教一下通常printed and sent之後幾多日會收到dhl sms?
Lost case 有ref no.
8月28日入Q仲未有動靜

想問對番國藉係 BNO外 有冇其他細節位有注意?
本booklet冇講咩?
booklet冇講嘅最多都係check頁數
2-Sep join Q
繼續等
2號到依家都係Application being processed?
交齊野?
想問如果唔放心寄正本出生紙/結婚證書, 只係寄彩印, 要唔要寫信解釋點解唔寄正本?
寫埋冇壞
出入境做乜會有問題?搶心啲乜?咁搶心續證嚟做乜!

之前回報講,bno自助退稅入唔到機!咁做唔到自助啫,咪去人手櫃檯囉,唔會退唔到嘅。至於近期有無更新,等其他巴絲報告。其實越多人用,人哋先會有原因去更新系統嘅!
我3號
用身份證大法 岩岩收到新passport了
打寄左咩文件去 用左幾耐時間
比大家參考下
只要保持耐性,護照一定會喺合適嘅時間到手!

恭喜你!
同求,勵志故
巴打!我啱啱上 Royal Mail check,個 status 終於喺 15 分鐘之前 update 咗變成 received at Langley HWDC 啦!希望你嗰份都已經到咗同埋希望你未晒錢寄多份 DHL!

雖然唔知又要等幾耐先會到 HMPO 手上,不過起碼知道無寄失都安心啲
有冇人同我一樣 補交文件嘅時候用掛號空郵係英國郵政局成個月都未派件😭 問完香港郵政再問英國郵政都未覆
失就少慢居多,佢份首次bc,緊張啲又無妨!
你成個月又過份咗!幾時寄,check 咗最後位置喺邊?你問埋郵局賠償細則啦!係呢補咗咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞