『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我20號Q 但係有同期巴打都批左
日日強迫症mon住
我都係日日強迫症發作
每天傻痴痴等待
13號入Q係我媽媽嘅renewal

我自己就5 號入Q, 6號approve,12號朝早係屋企就收到新BNO

諗住我媽renewal唔會太慢 點知都兩個星期都未有update
你個本快到
等下啦⋯⋯八掛問過我份申請去左Durham office 個到處理
唔知係咪會派去唔同嘅office 做 所以個個都唔同速度
每日充滿希望
遲下十月尾去日本破bno處
揸bno去日本會唔會比人留難同查一大輪?
見d post話好多外國海關 都唔知bno係咩黎
唔會啦,最多打指模影相部機介面變咗講英文啫

理直氣壯,平常心過關就得啦
係啊, 又會分左去第二度處理事
我成件事兩星期搞掂
小學雞樣BNO(好彩家母keep得好),寄哂正本出生紙及結婚證書,過期BNO Holder countersign.
18:00 UK time 都processed.
HMPO 好忙啊
我都係身份證加左英文名
但出世紙同舊BNO都無Peter
所以一定續到啊 你比哂正本
我記得之前有巴打post過張相
唔知HND定NRT入境嗰到有個櫃擺哂啲sample passport俾officer睇
其中係有擺到BNO出嚟,仲同火車頭分開講
唔會啦,咪又咁過。
你分開兩份件寄,咪分俾唔同PE囉,咁遇上老油條,都控制唔到嘅,如上咁講,每日充滿希望!
上個月請咗好多part time !
巴打咁清楚 唔同你係
咁有個自己鍾意嘅名,所有嘢更新時麻煩啫,之後都會順利㗎喇,我當年領事館年代續,佢問我有無改名契之類,我就咁答咗換身份證時加,佢都剩話申請表舊名欄寫返就得,我覺得英國人對中間名加減都好閒嘅。
見過早前啲posts有放相,人工唔錯㗎。
我張去到11攔,無12攔
無副簽,e家仲博唔博好?
地勤有機會可能係新手,可能少見都唔出奇。如果 IO 個邊都見唔少 BNO (GBN) ,都少聽見有留難嘅情況。
最緊要唔好拎住本 BOTC BNO 合成獸過左去。地勤又睇漏眼放左你上機,咁就慘喇,會被羈留或者原機遣返。因為 BOTC 日本無免簽 .
咁係咪帶埋廁板做後備好d
但bno個國籍錯9左
寄返去啦
睇你自己對身份認同同要邊個領事保護,如果你本 BNO 係無問題,係唔需要帶埋本特衰過去。用左特衰入境你有事就要搵支那領事搞。支那領事有幾好你可以 search 下,你想英女皇照定要共享大中華榮耀,你自己考量下。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞