『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
Sorry,應該係有名但係唔知出生日期
observation
最好你都係問吓HMPO好喇
你續期比HMPO知到時都唔知點
有個格比你解釋
我3號等到而家
巴打 都係lost bno 再續?

見上面有其他巴打有keep過期bno正本
一個星期就approved 咗
問多樣,我幫我細佬填form,父母香港出世,填父母國籍應該填乜同埋可唔可以入舊佢地BNO資料入去
我係included child但無交阿媽本bno嘅傻仔
HM passport office 通知咗你要補交文件?
尋日忍唔住webchat咗,佢話暫時無嘢要補交,叫我等消息
等多一排 我都webchat問問先
多謝解答

In accordance with UK immigration rules the holder of this passport does not require an entry certificate or visa to visit the UK
The holder of this passport has Hong Kong permanent identify card : xxxx which states that holder has right of abode in hk.
我覺得係錯版
多謝解答。

我又無個簽名
文字就係

In accordance with UK immigration rules the holder of this passport does not require an entry certificate or visa to visit the UK
The holder of this passport has Hong Kong permanent identify card : xxxx which states that holder has right of abode in hk.
合成獸
WEBCHAT
謎底已經解開

合成獸

係,我可能要問下HMPO
因為六年前Renew 完就無用過,以為個個都咁寫
多謝晒

我都爬左文 BC + 呢個observation 都係BNO
我應該主動web chat 叫佢哋改返做BNO

我呢幾日問左好十個朋友以上。
有一個都係咁,佢仲要係今月至申請
多謝解答
好人一世平安
如果樂觀去諗,到時可能已平咗權.....
噢,合成獸,錯版護照,webchat 啦!
咗要搵一定搵到嘅,呢度咁多人中身份證大法,中間應該唔少係included child,一樣批到手,你俾啲時間佢哋啦,無得急嘅。
British is British
有ref. No. 但我想問countersign係咪一定要好搵BC簽?
我諗早10個定日10幾個posts見過,片中可見佢哋填資料,用交叉唔係剔,而本護照係獨立印刷,所以已交文件就分開寄,至於點解個熨金印斜,咪部機無人調較囉,大家收咗無投訴咪繼續印囉,PE做嘢過程有少少睇到,收咗正本係邊部分,而之後又點處理呢無影到,都係咁啦,你清晰時佢都清晰嘅,盡量標示所有文件,以免大海撈針!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞