『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
拎左
2日左右
快點APPROVE我PLZ
26號printed and sent 今日都未收到DHL SMS
我同你嗰兩封嘢肯定係同一批算啦寄多份無壞嘅話唔定佢喺 HWDC 又要 stuck 成個月
原來咁好可以唔駛錢加番, 咁張入台證係佢print 埋俾你?
英國佬星期一八點開工呀嘛,下次等多幾個鐘
你隔左個星期日
唔好意思各位巴打絲打
我睇左DOC同成個LIST都搵唔到
想問下我身份證加左英文名
有冇咩手續要做
好似Apply個陣有問你有冇改過名
我估係嗰度填
去民政事務署宣誓.....
Or 申請登記事項證明書
我話咗起碼今日下午先update,咪俾我中埋聽日派!
感謝你啊巴打
你單係新國籍,所以我都無建議你等!地址證明一早用正本,可能揸緊護照了。
同你同日Received,但我仲未Being processes
希望順順利利
我27號received + being processed,已經放鬆左心情,唔再成日check住
個陣唔記得跟咩網apply,無揀others變左無彈到副簽出黎 (06年過期小學樣)
不過有照寄基本野、出世紙同父母結婚證書去
萬一要我補返副簽都搵左人

好快手
CLS, 我13 Sep received and processd, 到今日都未approve....相反我幫我老豆整果本, 24 Sep received, 26 Sep 已經approved....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞