『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
你好勁,咁都搵得番
有舊BNO
要交兩張相係其中一張相背脊寫返嗰句野同埋簽翻名
28/8 Application submitted, Ask someone to confirm your identity & Use paper form to confirm identity
29/8 寄DHL
2/9 去到英國
4/9 Documents received & Joined processing queue
22/9 Application Approved
23/9 Passport print and sent
24/9 收到DHL SMS 話兩日後收到
26/9 今日收返曬新BNO 同 舊BNO&其他文件

除左舊BNO同住址證明正文 其他全部color copy
舊BNO 住址證明正文
HKID 廁板 父母結婚證明 出世紙 color copy
過期19年 BB樣
雖然佢出錯左最重要既野
但岩岩收埋另一個dhl
佢真係咩都俾返曬我
連幾多個萬字夾同彩copy都俾返曬我
絲打你好好彩
希望佢都會原封不動寄翻晒啲正本doc俾我
你好勇呀寄正本希望好快收到你好消息
佢又提供到特別理由可以出張身份證
要證明永久居民身份有出世紙已經得
23號都批埋 20號搞咩
我都寄咗正本

DHL返緊嚟,希望無事
Bno係咪算一個國藉
如果我用bno申請d visa,被問起有冇其他國藉係咪應該要話我有埋廁板nationality
今日由東京去台灣
入台證一早申請好印埋
cx check in果陣用機check in唔到,要去counter check in, counter搞左勁耐成半粒鐘,之後個staff 同我講入台證只包廁板唔包bno,佢入唔到我d資料入佢system
我同佢講我5年前去過都無問題,叫佢再check多次,最後佢睇份入台證見到包bno果段字先俾我過
好彩我預早左去機場
BNO係一個國藉嚟

係,因為你係雙重國籍
passport printed and sent
DX個track number係邊度睇?
我18
就算無入台證都可以落地簽架
個staff做乜鳩
DX無
要等佢交俾DHL之後,DHL會send SMS俾你
嘩!原來廣東話打嚟!如果有人有下次,問一問佢,唔知能否解薪火post一啲長期謎思呢。

又唔知佢又有無上嚟睇呢
聽佢聲係1個5x歲既老女人黎
唔明點解搞半粒鐘!我揸bno去咁多次都唔使十分鐘,仲要一家去,不過我多數online check in嘅。佢哋見到台證都唔會留難人。
依,你轉paper form,有排搞喎,lost case?自己有無揸過bno?身份證大法有無中晒?
50路加上fish & chips .....

俾我會問,點解會印錯?佢哋要重新入資料?無人對資料........
屌佢老母,CX啲地勤成鳩日話BNO去台灣唔得,好心就train吓啦
BNO 入台證要入中文名
唔好比果句紅色字老點
我朋友無入到
要佢去後面office補番
我陪你啦
利申loss case
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞