『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
填完HMPO份survey,唔知係咪個個人都會收到邀請填survey?
我本bno approved左,收到sms話應該今日寄到香港,上網check 下啦,而家話退返俾shipper 冇寄出點解呀
點解我都係1/10 approved 但未print and send
好驚
我都有得填

終於approval 左
簡單d講返流程
Apply完比埋錢隔左一個星期先寄
搵左本地朋友黎簽confirm(非專業人士,但係牧師黎)
寄左舊bno(bb相)
彩色身分證正面同背面
成本廁所板官左去
彩色出世紙
18號join q到琴日我webchat問佢可唔可以寄返本廁所板比我先月底要去旅行,點知佢就approval埋
唉,上星期五話寄左,而家HMPO又收返件件
一樣
2 Sep HM office 已收到文件
仲未批...等
我lost case
2/9 入q
仲等緊
印錯野姐應該
比d耐性
我兩份一齊寄 兩份都唔識郁 23入q
最有可能係印錯野,HMPO成日都錯架啦,批左就係批左唔洗太擔心

續番個歸屬感
文件方面除左呀爸出世紙咩都齊,打張letter解釋左點解冇
然後好順利等左廿日左右就approved and send

啲正本齊齊整整咁寄番黎
舊果本BNO淨係剪封皮同底
特衰都好在冇剪錯
繼續等

成功續回BNO
我諗收左工姐
聽日就寄
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭萬一咋
唔需要同人比較,佢要乜俾乜!無就寫信解釋,佢電郵內嘅指引,係最切合你嘅申請,唔應該質疑佢!
內頁唔剪架
因為驚剪埋你啲Visas
你地用咩寄
點解個個都好似幾日就document received嘅
SpeedPost
$245
你用咩寄就真
呢個時勢續都係見時勢緊急買個保障,咁梗係早寄去好過遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞