『薪火post』BNO續期資訊(64) 先睇頭POST同DOC後先問問題之Join Q改咗名

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
岩岩google完都唔係好明有咩分別
可唔可以講解下
想問下大家由佢寄比你開始等左幾多日先收到
想問下特衰color copy可唔可以雙面影?
可以磅輕d
同埋叫我提供有我個樣的証明
咁本身已經要寄身分證
咁係唔係可以唔理?
無需要跟進,一切自動波,根本你同佢哋聯絡其實減少咗緊張心情外,浪費時間同錢。

放心,佢哋寄俾你,責任不在於你,護照就一定到你手,時間問題啫!
印錯,快啲webchat 同佢哋改正,揸boc無著數。
通常大家份文件到左會幾耐之後先join queue??
絕對可以,上下兩個影像,底面共四個!
我fd隻話要單面 搞到我print左單面
寄speedpost嘅話印單面同雙面都冇分別
我一次兩份application,全單面印特衰,連埋其他文件加埋都係唔過0.5kg
唔過0.5kg盛惠$245
BNO同BOC兩個唔同身分嚟

兩個都唔係英國公民,同埋都無英國居留權。
不過BNO護照免簽國多過BOC,例如日本同韓國
點解係用dx delivery而唔係DHL
又唔比個ref no.我,點check去到邊
佢國內係用DX 之後先pass 比 DHL
睇吓邊啲地方要簽證
舊思想,依家講環保,何況佢有需要時會掃描,影像最緊要清晰!
等printed & sent
thank##陣間webchat hmpo老母
即係已經confirm左identity? 因為我用緊身份證大法所以淆淆地

通常等幾多日到港
中晒三項,9成9啦,佢approved仲唔明?恭喜你!
好串呀佢
收返supporting documents
出世紙父母結婚證書喺晒度
廁所板正本無被剪角
我打算空郵排號
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞