抑鬱症圍爐區(4)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
噚日突然間想爆喊 但係怕嚇親屋企人 所以匿埋喺廁所喊 以為自己喊完會冇事 點知自己仲係控制唔到情緒 仍然好想喊 為咗分散注意力所以揾咗啲事做 但係一停咗手上嘅嘢就又想喊返 今日心情好咗啲 但係都係好擔心自己係唔係有情緒病
訓唔撚到耳鳴煩到想自殺 wewewe we撚夠未 可唔可以放過我一晚
情況持續兩星期或以上嘅就可能有
懷疑自己有情緒病嘅睇下醫生囉
覺得自己有情緒病 想睇精神科醫生 想問下過程係點 無睇過有啲驚
打下d熱線或輔導員傾下先,可以去google搵下關於情緒問題既協會,好多免費或好平,只要自己行出第一步先,就有解救辦法
睇左醫生係浸會 普通門診 佢話我耳好清 腦無壓力上升 開左銀杏同訓教藥過我 銀杏無鬼用食完都係嗡嗡聲 寫左兩封轉介信 一封耳鼻喉科 一封精神科 叫我約時間睇
聽講睇心理醫生要好多錢
我做兼職揾唔到咁多錢
去政府睇?或者可以去私家普通科
係囉 或者家庭醫生都可以初步診斷下你點 開少少藥 嚴重嘅再轉介
公立精神科聽講要排成年
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
俾個擁抱你
我琴日都係咁
你係咪最近先係咁?定係呢個情況持續左好耐?
最近係咪發生啲乜嘢事啊
發覺次次考試嗰陣所有shit嘢都會一次過發生喺自己身上
就黎頂唔順要爆炸
日常崩潰
我都係無去睇 佢講點點點幾錢 又話要等三個中 仲話得番一日 d醫生放假 好大壓力 9:30打比我 要我11:15出到去 我諗到好負面 如果chack完一輪 我仲搵唔到原因 一定曬好多錢
Check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞