抑鬱症圍爐區(4)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
我都係好驚大病..呢排隻手臂摸到有粒野
唔知咩黎...又驚過...
我同你有d相似..之前既我好多野都唔理...
甚至未去到好嚴重都唔會睇醫生
依家相反少少徵狀就想去睇醫生...
維持左半年..差唔多全身check過晒咁濟
同埋手多走去google
吸收左好多資訊..
搞到個人好敏感...少少野就會擔心
唔search自己又驚
search完仲驚...要睇醫診斷完無事先放心
唉..
仲要成日有不同徵狀..好煩
之前上網做過test,話懷疑有抑鬱同ADHD-I,想問下如果心情未至於down,但以往可以提起精神同開心嘅野而家完全冇意欲去做,做左都唔會帶黎快樂,好似冇任何野令我開心,但同時心情又唔係down好似一直都係平伏或者微down,呢啲算唔算抑鬱症症狀
咁可以放心..
有無話你太緊張
抑鬱復發,想死
早排睇完都話我唔好乜都驚..無事既
但我一發現有病徵個心理就唔舒服.要知道無事先放心
約左下星期睇醫生
我今日都覆左診
繼續食lexapro
究竟食藥係咪真係有用我好辛苦啊
爸打你點丫....抑鬱定焦慮?
我係絲打抑鬱
我都係絲打
我都成日疑病..好驚好辛苦
你有無試下做下運動/聽下音樂.放鬆下得唔得
手臂生左粒野..好似脂肪瘤咁
之後乳房好似有d問題..睇下洗唔洗再照..(4個月前照過)
唉 其實好辛苦
個人好敏感..好似乜都放大左咁
但又驚touchwood有咩事又遲左醫

ps.咁岩早2個月家人有事搞到個人越黎越驚有病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞