抑鬱症圍爐區(4)

1001 回覆
20 Like 4 Dislike
你依家覺得點
我都係由抑鬱轉咗思覺失調,食咗接近一年藥
你有冇減過思覺失調藥?
有減過
好辛苦 冇朋友
好想搵人傾訴
我gap year咗兩年,
然後睇therapy
屋企人話我自從加左藥量之後好似high左
我又唔覺 呢個情況正唔正常?
大部分人都係自私,唉諗起個d衰人,真係唔明點解當年我咁單純,以為表面對你好就真係為你好,以為個世界真係友善,大個左先發現到處都咁黑暗,值得信同值得你對佢好既人得咁少,一勾起回憶個心就好灰
因為個世界係咁黑暗
我係成日好驚自己有絕症
久病不癒既感覺搞到個人好焦慮好驚
驚病情會越黎越嚴重
https://youtu.be/ur_q_zvk0Rw
喺諗住比錢睇心理醫生食藥之前,至少嘥少少時間免費睇下先
依家拍緊拖嘅女朋友有抑鬱
我想問係咪呢個病令佢諗好多野 多到偏離左啲

好似係可能三個人去圖書館做project 突然呢枱無左上網 其他枱仲可以上到網 佢會諗係咪有人害我地

之後四個人去食飯 佢男仔問佢試唔試下 佢當住我面 食其他男仔嘅野 我勁嬲 之後搵佢講翻呢樣野 佢話有咩問題 話我唔係佢角度思考 佢話要睇人眉頭眼額 之前得罪過個男仔 我真係黑人問號

我想問下係咪真係會諗好多野 我有咩可以幫到佢
想問下食藥係咪真係可以好返...
我之前有個post有講,你可以睇下
我食咗藥都冇心情好啲
係見重磅咗
即刻好驚肥返
因為之前好努力先減到肥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞