『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike

Authority
23 朝早寄 26 到英國海關
之後一路無update

早幾日email問Parcelforce份件點
佢今日覆我份件仲係UK Border Force 要我經HK Post聯絡佢地先可以再幫我跟進
點知頭先就收到HMPO sms document received
咁應該得返為左拎bno 而去拎身份證
自膠
Thank you
咁即係點?
即係申請11歲以下身份證 唯一目的就係申請bno
所以身證法大法中9成9唔係冇原因
好 今晚試下打先
**身份證
合符以下所有條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
咁會唔會有咩原因係有身份證但無bno?因為我搵曬成個屋企都無 但係我又符合曬啲條件
即係你唔見左囉
REPORT LOST
又或者你屋企人幫你申請完身分證就冇搞埋bno
驚就SAR大法啦
申請BNO要同時申請身分證
除非有其他特別理由可向入境署署長申請身份證
唔該咁多位巴絲打 我返屋企再睇吓點整
我係身份證大法報完report lost,收完兩封email 一直無ref number ,我直接申請(因為打第一個電話果陣職員話唔洗等ref number) ,我今日send 文件前再webchat double confirm 話唔洗number
如果唔想打電話可以webchat問
speedpost三份一齊寄過去,30號簽收,岩岩有兩份received咗,仲有一份無聲氣,好驚有咩事
轉咗out for delivery喇
你確定你係有BNO就OK
想問問由doc received到join queue要幾耐?
我見有啲人係1-2個鐘,有啲一日,有啲就3-5日
仲差17000,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: 轉BC後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
上星期五join queue,剛剛Application Approved.
BNO 小朋友樣,寄左BNO 正本,Color Copy of 出世紙,父母結婚証書,改名契, PDF bank statement printout, counter sign 張紙真情無寄去比佢

https://m.imgur.com/gallery/oyU6K2W
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞