『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
想幫老豆阿哥整埋 因為老豆結婚證書得一份 但是兩個申請 我係咪可以一個郵包一齊寄過佢
副署人拎特區簽唔簽得?
可以,寫清楚邊份打邊份,邊份要share就得。

睇#11
更新:原來今日個dhl係supporting doc, 本bno仲未approve
係,每一張都退足比我
係呀,得一個sms
不過個status其實係in queue, 所以唔問啦,等多排再算
岩岩收到DHL 寄返黎既新BNO了
大約幾耐先收得返我寄過去既文件?
唔會掛 咁我都係晏啲webchat問下先
點解你咁快 舊bno大人樣?
唔通疊單 後join先做
之前有case,因為一齊寄,所以一齊批,因為其中一個有阻濟,所以回返文件先,等埋家人批咗先寄回新bno!
咁可能係,因為男朋友果份lost係未有ref no
HMPO話新passport已經on its way
我都收到dhl sms
但睇dhl tracking話份件退返比寄件人?
即係你算係批咗,等埋你男友搞惦,就印得了。
嗯,睇嚟謎底已解開
應該係份件唔係英文全名
我終於搵到位朋友係英國肯countersign,我選擇咗用paper(原本唔係佢) ,應該叫佢寄返張form 去香港先,定直接寄去UK passport office?
兩樣都得,甚至有人試過scan俾申請人,再印出嚟連文件一齊寄,成功批核。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞