『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
唉我係lost case
仲要揀錯issue個題 禁左左邊
"Due to the nature of your enquiry you will need to call the Advice Line."
次次WEBCHAT無用, 淨係叫打電話, 問佢拎EMAIL又唔肯比
好奇一問,HMPO係唔係有我地身份證號碼既記錄?
之前我用特區護照入英國住幾個月,個council寄信比我叫我登記做選民
寫明如果唔respond,就會罰我錢

成件事好詭異,點解我用特衰入境,英國都搵到我出黎
仲差11500,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: BNO平權後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
REPORT LOST 問名 出生日期 HKPIC
特區護照都有曬
定係你有BRP?
BRP = Biometric Residence Permit?
冇,果陣唔夠6個月,連簽證都唔洗
其實咩情況先唔駛出世紙?
我見其他人齊野過我都話要交
但我個REQUEST LIST度冇話要

我已報失舊BNO
但我比到舊證號碼同護照到期日
舊既BNO係2000到期仲係小童證
如果我中曬身份證大法要求,咁我應該用SAR定身份證大法好?定係用SAR check咗先?
小弟睇左好耐都唔明
小弟想幫全家申請番BNO
但係淨係老母個本有D問題,
因為佢問
〝Do you have a naturalisation or registration certificate?”
答完無佢就話因為簽發日期太耐要去interview (1993年)
已check係BNO
咁既case係咪一定要去英國本土interview
Yes

或者知道你有bno國籍掛
仲差11300,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: BNO平權後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
有咩比咩
要副署
如果要去英國本土interview先算
即係照申請左先?
呢度冇人要去英國本土interview
唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞