『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
28入隊 未approve
利,報失case
因為同一個pe批。
早晨~~~

我個case 係咁:
我有有效廁板, 同時, 我本BNO期咗期, 而家打算RENEW BNO 。
但點解文件佢要我提供廁板証明呢? 我諗唔通, 亦都望唔透~
我唔想俾廁板証明, 可以點做??
想問下各位巴絲打
政府信件,如果我用政府寄俾我既稅局etax密碼通知信得唔得?
thanks
揀錯咗無問題,佢要乜就俾乜,無需俾多餘嘢,有需要佢哋會再聯絡,要要求補,到時睇返電郵就得,內亦有聯絡資訊!總之跟佢哋指示做,每個人背景唔同,無得比較。至於點解左右兩個選項文件要求唔同,因爲左邊係多數國內/直屬辦事處,右邊可能係註外嘅,相關保全資料不同,所以要求多啲。我哋其實續證,有啲要求其實有點多餘。
個個都要架啦
女皇手下做嘢,個原因梗係問返佢哋啦!上嚟問無人俾到答案你!
我求其用左AIA 果d 信佢都ok,唔一定跟佢suggest 果d
可唔可以講多咗咩
想一次過enclose埋
因為揀左邊無要求出世紙
同埋想問我成本hksar passport比佢
佢會唔會寄返比我?

28號入Q
每個人獨一無二,唔好同人比較!千萬不要俾多嘢,以免人哋浪費時間,阻住其他申請人!佢要補啲乜,有需要時會再聯絡你!

你寄過乜,除咗有啲人寫嘅信,基本上全部還返俾你!有人寄正本特衰,返到嚟複剪角,風險自決。
我係first adult passport

文件有舊BNO 正本特衰 自己加阿媽出世紙彩印
父母結婚證書彩印 自己身分證彩印 銀行信 無寫信解釋無阿爸張出世紙
成功派遞=收到?
上星期4郵局海外掛號, 尋日track顯示成功派遞
等緊個邊轉status
me2
去皇家郵政睇埋邊個簽收啦

通常仲要多等幾日,hmpo先至正式通知收到。
我first adult
抽氣扇彩印 + 舊bno +身份證彩印 + 住址證明

冇出世紙
冇老豆老母出世紙
冇結婚證書

當做test
醫院做院務經理可唔可以幫人副簽?
P牌仔推唔到post,希望大家用1分鐘時間幫手簽個名,個聯署9月20號就完,要夠10萬個先有機會喺英國國會討論

喺香港住嘅tick返Hong Kong
Postal code 就打0852

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.

https://petition.parliament.uk/petitions/244402

香港人不善忘 拒絕林鄭騙局
五大訴求,決一不可
有唔少人副署人係經理
剪角咁驚

係Andy啊
可能佢哋發覺唔少人本bno,聲稱申請特衰時被入境處剪咗,咪剪返寄嚟嘅特衰囉!不過唔少巴絲求之不得!
但個簽名同之前巴打個D唔同
2號入Q未批揮手....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞