『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
Thanks bro
可能因為我成本特衰正本寄去 輕d
8. 搵到本BNO剪左角,仲續唔續到?
搵到本BNO剪左角,仲續唔續到?
正常情況: 你應該仲有一本未剪角既,搵清楚啲,搵唔到就以 lost passport 處理
特殊情況: 有可能係申請特衰時香港嘅公務員手誤剪咗,當 damaged passport 處理

想問下係咪當damaged passport處理唔會有咩大問題 會唔會問多D野或者填多D野?
REPORT LOST
比錢續
唔該哂
很安全
咁咪等下
想睇下,邊條link check由英國番黎香港個本護照去到邊?
Same
同問
冇得check的
不過上網睇啲人話可以比名同地址DX,chur個tracking number 出黎
唔好意思,請問如果我係副簽人,需唔需要,彩色影印埋我bno有相個頁,俾我朋友寄過去
多謝解答,

因為我朋友係報失後,先再申請
係呢個情況下,佢話需要埋我bno,有相個頁嘅彩色影印本

不過我唔太信佢,所以上來再問清楚各位

咁我幫佢填咗份副簽表,就算了
你答佢美國護照先要咁做,BNO你填護照number 的話HMPO自己都查得到,根本唔洗影印本證明
我喺德國申請都係Liverpool

Anyway 謝答!希望快少少 process 好!
請問係咪 DHL 最穩陣?
我見上面話空郵掛號,上飛機之後都可以寄失?
我用保鮮袋+bubble信封
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞