『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
學希魔巴話齋
有咩俾咩 無就寫信解釋
就算印本BC俾你
你咪又係要同佢講搞錯
佢揸bno?
Sms n email 兩樣都收到
求解答
我都係呀 明明有啲30號入q都approve左...
我報失case唔知係咪耐啲
我唔係報失仲交齊嘢
下?真心會講?

我見d人網上講其實會照用

生左小朋友仲可以博下同佢地伸請BC
DHL份form有冇分surname、lastname、firstname咁俾你填?冇的話得一格,就咁跟華人習慣,先姓後名得啦,最緊要係DHL識分。
你邊個簽收?Lewis唔該快手啲
可能係再對資料掛我見第1頁份DOC都係咁講

請盡量填寫舊護照資料以便HMPO公務員更有效率處理

填寫後,會有一封電郵〝 We need to speak to you about your lost passport” 寄到你所指定的電郵地址,要求你兩個工作天打電話 [ +44 (0) 300 222 0000 ] 到HMPO留下你的姓名、出生日期及香港身份證號碼 ( HKPIC ) ,問完後五個工作天內會有人聯絡你,同時會收到另一個〝 We need to speak to you” 的email,但無需理會。之後會有另一封電郵,通知你已經成功註銷舊護照 ( Cancelled passport ),上面會有註銷號碼 ( REF. NO. ) 。
28 join 未APPROVE
親戚同日join 琴日已approve
Yes
我入q都冇send email
我都係,等緊
國籍查詢要求
我29 join queue 而家都仲排緊
前日寄到hmpo
仲未轉received documents
咁大獲 我寄左份出世紙正本去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞