『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
我係返工日子商業區寄
唔知關唔關事
但我諗我都有好彩成分先咁快
始終空郵掛號唔係guarantee咁短時間送到
唉,點解我28乜都未
Received 啦!!!
唔係好覺有 hard copy option...
佢真係比正常快,上星期郵局系列要一星期左右!speed post 其實唔快,要再快啲?仲有貴啲嘅,俾錢啫!
正常四個工作天
23號寄speedpost
今日終於document received
唔好意思想問下我個issue code係GBR即係算唔算係UKPA, UKPS, IPS or HMPO果個選項
發現如果填others就要副簽,如果唔係就唔駛,所以想confirm下
感謝
Speedpost幾多個工作天成功送遞?
佢一話receiced就好快入queue
等多陣、而家果邊開左工無耐je
岩岩received 左
我係27 朝寄
29到

唔該巴打
睇黎我今日晏d或者聽日會成功派遞
我有嘢唔問想問吓

由於以往十一歲以下的人士申請BN(O)護照必須同時申請十一歲以下人士兒童身份證,這是強制性的

上面依句係話申請bno嘅同時要申請埋身份證 咁如果我嗰陣淨係申請身份證 係唔係都必須同時申請bno?

利申: 96年出世 但老豆老母話無幫我申請bno
如果你有其他特別理由可向入境署署長申請身份證
咁即係唔可以就咁申請身份證 要申請就一定要搞曬兩樣?
唔好意思我其實睇過下post 1 d doc同FAQ, 好似淨係見到講Passport Office Hong Kong / HKG係others, 所以想confirm下GBR算係邊樣(如果有講過可能我眼大睇過龍睇漏左唔好意思),因為有聽過人話應該others, 但又聽過有人唔填others最後都得,想問真d
仲差17000,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: 轉BC後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
以前有回港證呢樣野 唔清楚洗唔洗都要強制申請
副簽果份野係咪申請完左跟email sd比我地

點鮮我響個網搵唔到既
回港證唔洗申請身份證
出世紙有永久居民身份已經得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞