『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
打漏左 身份證 兩面都有彩印俾佢 全副本都係彩印
係咪應該有個電郵俾你聯絡佢?問下爭乜,可以點做。
HMPO的確於七月尾增聘60個職員名額,可能因為咁而呢排可以加快批核,我五月續領,都等左差唔多六星期approved,當時大家都覺得好正常..
仲多幾批人,主要返晚間,截止申請日期係23/8。
Please don’t reply to this email – it’s an automatic message from an unmonitored account. Find out how to contact us at https://www.passport.service.gov.uk/help
下面得呢啲
如果第一次renew係咪要interview?
呢度冇人要去英國本土interview
其實依加唔知自己有無bno係咪可以email去DPA.Queries@hmpo.gov.uk 用SAR問咗先?唔需要比錢搏用身份證大法?
中身份證大法 > REPORT LOST
之後先SAR
Thanks巴打 終於搞清楚
8月30日 Joined processing queue
到今日都未approved
同巴打你一樣好心急
唉, 點解我23號入queue到而家都未批架,我仲要只係renew, 又無乜doc要求。
『薪火post』BNO續期資訊(58) 先睇DOC後問問題
https://lih.kg/1545037
有冇家變
我仲多你一項但唔知點搵。。。係咪除左ID咭同HKSAR護照外仲要搵多一樣有相既證件?

And 1 of the following that has your photo on it:

non-British passport that hasn’t expired
national identity card (a colour photocopy will do)
driving licence
any government or local government produced document
咪講其中一樣,你已經有身份證同特衰兩樣要俾啦,已滿足要求了!
呢度呢度
係咪星期一先收件?
仲差9900,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: BNO平權後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
應該係,我8月29號寄文件過去,DHL SMS寫9月2號簽收,但HMPO Update就9月5號先話收到我份文件(應該係一車車去同一個地方,只係未拆到我個份)
不過出奇地我個份係一日做唒所有野,而家已經話寄返返黎比我...
真係快到有D嚇親...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞