『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
佢覆左我:I have checked the application and it is currently undergoing standard examination checks.

唯有繼續等啦已經等左三星期
星期二930 uk time arrived
今日問話要等幾日SCAN
正唔正常?
我剛剛交左錢,無要我副簽
係未剩交齊資料就得?
有無form 要再填?
謝解答
呢幾日批快症唔通真係截龍?

Bno 比居英權2.0?
本舊證 02簽發 Authority係寫咗HKG
無留意 續證選咗 UKPA, UKPS, IPS or HMPO
比埋錢 再check先知自己選錯左

本身打定輸數要副簽
但跟指示 寄咗 身分證/地址證明/特區護照/BNO 過去先
諗住等佢彈回頭補交嘢
好好彩佢approved
早排續個個都要等個半月,輕鬆
我覺得係因為太多人續搞到佢請多咗人
300萬人 一本一千
300萬其中100萬肯定唔會再續BNO,太老/逝世/共享中國榮耀/唔知或者唔記得有

依家valid BNO得17萬本,過完今年應該20萬左右
每一個人都係獨一無二嘅,唔好同人比較!
無人試過in,照去下一步啦。
有人兩個月,俾多啲耐性。
跟電郵指示,要咩俾咩。
應該係當地換證潮,加上呢度有批人都比較麻煩嘅,都係兩個月啫。
想問 有冇得再下載番 副簽個pdf ,佢要我交副簽,但我真係冇人幫我副簽到,我照寄左過去,現在佢send 左email 黎話要我補文件,但搵唔番點下載番個pdf ....點算?
都開咗學
下次係下議會提BNO問題
Help
你介唔介意講要求咩,又交咗咩?有無解釋信?
交左
舊bno 正本
特區 正本
出世紙 正本
老母老豆結婚政書 副本
銀行信 一封

下面係佢e mail 講既野 ,我諗係差副簽🙃
但問題係我登入番冇左上圖 下載副簽個個form
We haven’t received all the documents we asked for, We can’t complete your application without them.

What you need to do

Send us your documents

Check what you need to send at: https://www.passport.service.gov.uk/track

Send them to us at the following address, you don’t need to include a covering letter.
身份證呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞