『薪火post』BNO續期資訊(57) 先睇DOC後問問題

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
我用嗰個身份證驗證法唔得 因為係98年
咁我呢個 出境紀錄 有冇啲咩作為?

因為要曾經申請過bno嘅evidence先有作為
呢個印proof唔到
出世紙都唔難最多上網攪番
再上一代既就唔可能了
其實平權有冇得平埋 97前未夠18歳 但老豆老母冇幫申請bno既人

其他國家 如果出現雙國籍情況 到左成年佢地都可以自己選擇要邊個國籍

有乜理由當年既小朋友就咁比人抹殺呢個權利
我張相俾人reject左

事後佢會有條link叫你up過另一張
我依頭up完另一張,佢一日後就approve左成個申請

大約10號左右
總之本 BNO passport 寫乜你跟住寫就 OK。有相嗰頁 info 入面寫到明。我自己本 BNO 就真係寫 British National (Oversea)。
Anyway Hong Kong technically 唔係國籍。而家 passport 唔喺手唔 100% sure ,記憶中 BNO 寫 British National (Oversea),特衰護照好似寫 CHINA
如果記錯唔好意思。
打過去經常冇人聽
明白。唔好意思我都 assume 咗你係續。Good luck
bno holder 申請first british passport?
嘩你交得好足
我所有父母既野都冇比過佢
我29號jointed queue, 大概幾耐會approve?
我29號寄都update received or processing 既,會唔會有咩問題,DHL話簽收左
預佢收到文件之後3星期左右
快既可以1,2星期都唔出奇
2/9 1021am 簽收仲未轉status
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞