[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
Klook wifi 強真心抵屌
$12 一日又幾快
係粒電差啲,可能係我拎中嗰部問題

岩岩去完大阪
我都係用klook wifi蛋
又快又順
我唔係長開 搭車 or 搵路先開
一日用5,6個鍾完全唔洗係街叉
除非真係怕麻煩 所以要長開(但其實關機開機都係禁下制) 如果唔係真係必揀

一日用5 6 個鐘夠咩
我覺得有需要提醒下每run一次speedtest
60-80mb data

係架
我貪得意狂run
多謝提醒
應該得我咁on9姐btw
$12 一日又幾快

岩岩去完大阪
又快又順
除非真係怕麻煩 所以要長開(但其實關機開機都係禁下制) 如果唔係真係必揀

一日用5 6 個鐘夠咩

唔會wo...我兩個人share用, 中用量
頂到10個鐘....
全日淨係whatsapp/地圖/check車/fb

12蚊算係咁 去5日 用mobile買再平10蚊, 50蚊搞掂
啱啱鴨記入手sim2fly,$88,希望冇伏
啱啱鴨記入手sim2fly,$88,希望冇伏

用緊冇伏,上youtube都好順暢
有冇無限速4G+無限?
有冇無限速4G+無限?

Studio A EZ Nippon, 東京實測around 10Mbps左右,聽日過箱根睇下咩情況

夜晚拎黎睇達哥都冇問題
有冇無限速4G+無限?

Studio A EZ Nippon, 東京實測around 10Mbps左右,聽日過箱根睇下咩情況

夜晚拎黎睇達哥都冇問題

全日本都用到?
有冇無限速4G+無限?

夜晚拎黎睇達哥都冇問題

全日本都用到?

係,用docomo network, 你部手機support band19既話就連郊外地區都會收到信號(好似係)

12:15-12:45係peak hour, 會限速至200kbps, 其餘時間任用唔限速
鴨記桂林街果到有一堆賣sim卡
sim2fly全部都係賣88
選擇困難症表示唔知揀邊間好
鴨記桂林街果到有一堆賣sim卡
sim2fly全部都係賣88
選擇困難症表示唔知揀邊間好

事但一檔啦,個價都係88~90,唔好浪費自己d時間

箱根強羅收得1格但有呢個速度
上次用wifibb 幾好
電量速度都OK
去六日東京,要4G,限量不緊要,有乜好介紹?
去六日東京,要4G,限量不緊要,有乜好介紹?

泰國神卡 sim2fly 4G冇限速 3GB用量 過咗先限速 8日有效
想問下sim2fly 如果去福岡 九州果D地方係唔係會收得冇咁好
$12 一日又幾快

岩岩去完大阪
又快又順

一日用5 6 個鐘夠咩

你去旅行唔係去打機喎
除左搭車 搵路同 排隊 其他都好少用
食飯通常有wifi
每日早出晚歸 未叉過wifi蛋
其實你買sim卡 開共用 一樣勁食電,
一樣唔用就要停共用
除非你買2張架ja
我覺得唔分開玩,諗住買1張sim卡or wifi蛋無咩分別
想問張ais卡係香港機場開定得唔得架?
想問張ais卡係香港機場開定得唔得架?

一開就計8日
重點唔係開唔開
而係你響香港開完又即日去第二個國家地區
唔知佢識唔識計
sim2fly 係咪有中文包裝 我係鴨記唔見有泰文包裝90蚊 得200 蚊 但中文包裝得 ais
sim2fly 係咪有中文包裝 我係鴨記唔見有泰文包裝90蚊 得200 蚊 但中文包裝得 ais

有呀 問過幾檔都有呢隻喎

88-90蚊
佢入面有英文說明書
自己一丁友 六月去東京stay到7月
留48日左右
應該買60日sim定係買三十日然後駁住駁住抵d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞