[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
電話用HTC butterfly 3 可以用咩卡
因為好多HTC機都好似用唔到日本上網卡

留意blog 裡面以下section

"自己唔知部手機有無support band 19 或唔知有無support Docommo 卡既選擇"

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%E6%97%A5%E6%9C%ACsim%E5%8D%A1/
Smartone 我真心推薦,嚟緊去7日東京,我都係買返SMT

巴打smartone卡係咪打唔到電話?
用whatsapp打ok?
電話用HTC butterfly 3 可以用咩卡
因為好多HTC機都好似用唔到日本上網卡

Sim2fly

你放張卡既圖上黎先
張sim2fly唔係幾掂喎

經常地斷線 未試過收到4g(不過3g高速)

利申用緊ip6s

利申用緊ip6s

有冇試過set APN?
去邊度?

利申用緊ip6s

去邊度?

日本名古屋

可以點set? 佢自動search咗softbank黎用

利申用緊ip6s

去邊度?

日本名古屋

你有冇裝profile 冇刪到

利申用緊ip6s

去邊度?

日本名古屋

岩岩剷咗,真係收返4g

利申用緊ip6s

去邊度?

日本名古屋

岩岩剷咗,真係收返4g

因為早排有個巴打好似又係呢個原因收唔到

你放張卡既圖上黎先

以往飛東京都係用開SIM卡, 一係淘寶,一係訂張b-mobile 係日本拎,
過幾日一條友飛東京4日,今次試下用klook wifi 蛋, 計埋都係42蚊, 睇下好唔好用先,好用既話7月再租
Lm
日本蛋上唔上到馬會

岩岩剷咗,真係收返4g

因為早排有個巴打好似又係呢個原因收唔到

睇唔明哩兩句,有冇得解釋一下
六月去日本都諗住買sim2fly
我都係用iPhone 好驚有咩事
有無用過依隻?
有無用過依隻?

垃圾得不行
祝你好運
有無用過依隻?

垃圾得不行
祝你好運

今次PK了
個fd幫我買

我買左呢張先睇到呢個post, 想問下平常睇下地圖 whatsapp, 上fb 有無問題? 有無巴打試用過?真係好差既睇怕要買過張
有無用過依隻?

垃圾得不行
祝你好運

今次PK了
個fd幫我買

呢間公司出既卡都係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞