[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
日本消費廳日前正式向【FREETEL】及其廣告代理發出改善命令,表示其過往有關【業界最速】、【銷售量NO.1】等引導性廣告標語,都是沒有事實根據的標示,已違反了日本的【商品標示法】。
另外,【FREETEL】過往聲稱5個包括FACEBOOK等的APP皆可以免費不用數據任用,但事實上,都是會使用到數據的。
http://japanese.engadget.com/2017/04/21/freetel/

好似唔係prepaid SIM,講緊日本人用嘅FREETEL SIM.

さらに、「App Store」「LINE」「WeChat」「WhatsApp」「Pokemon Go」のデータ通信をカウントしない"コンテンツ無料サービス"の表示にも誤りがあったといいます。
張sim2fly係咪無得打電話?

要增值左先 但未試過

深水埗c2出口直行 十間左右都係賣緊$90 岩岩買左張

另外想問下巴打
張卡係咪直接開漫遊就用得?

冇錯

唔該哂巴打

深水埗c2出口直行 十間左右都係賣緊$90 岩岩買左張

另外想問下巴打
張卡係咪直接開漫遊就用得?

冇錯

唔該哂巴打

啱啱都買左
去北海道
用sim2fly 定docomo卡好

docomo卡仲要分咁多apn
freetal係唔係普遍最快
Freetel 8日2gb 深水埗有無得賣?定係要係代理到買?
Freetel 8日2gb 深水埗有無得賣?定係要係代理到買?

兩個人去 一張sim2fly同一張freetel 定 兩張sim2fly好
去北海道

最快係EZ Nippon.

用Sim2fly 定docomo 係睇你有幾錢, 要幾快, 要幾多data.

無人會清楚得過你自己.
去北海道

用Sim2fly 定docomo 係睇你有幾錢, 要幾快, 要幾多data.

無人會清楚得過你自己.

平價個啲Docomo愈來愈貴,唔抵玩。

Sim2fly 好過
sim2fly 乜都唔駛set?說明書話要打apn

買到假野?

買到假野?

有啲舊款機會抽筋揾唔到個網絡
咁你咪需要打返個APN

佢都係寫清楚啲 費事中伏姐
去北海道

無人會清楚得過你自己.

平價個啲Docomo愈來愈貴,唔抵玩。

Sim2fly 好過

兩個人去 一張sim2fly同一張freetel 定 兩張sim2fly好

幫助答下

幫助答下

對sim2fly有信心既話, 咁兩張唔使煩
但怕用唔到/收唔到信號之類, 咁各買一張, 至少有一張會用到

幫助答下

對sim2fly有信心既話, 咁兩張唔使煩
但怕用唔到/收唔到信號之類, 咁各買一張, 至少有一張會用到

我黎緊都同男朋友兩個去
諗住兩張sim2fly
我想問下Sim2fly係咪要activate左張卡先可以增值?
之前買左張有中文既sim2fly,上個網度增值話個號碼唔係sim2fly

買到假野?

有啲舊款機會抽筋揾唔到個網絡
咁你咪需要打返個APN

佢都係寫清楚啲 費事中伏姐

巴打介唔介意影埋Android個Setting上黎?
點解見幾間wifiegg 同一型號 但使用時間唔同
我v10用sim2fly有個問題。
因為係雙咭而我本地咭有需要開黎接受sms.
而sim2fly要開漫遊data.成日好驚用左本地咭既漫遊data,所以最後都係拎走左張本地sim.
點解見幾間wifiegg 同一型號 但使用時間唔同

你香港租既話你其實預佢頂盡8粒鐘就無電. 實無錯.

我係香港租過5間, 得一間係俾日系wifi 蛋叫持航力多過10粒鐘. 不過個間係講緊$60蚊一日.

多過12粒鐘既wifi 蛋, 我只係日本機場租個d 先有

淘左呢間 唔知有無伏 好驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞