[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
身在日本

用緊張7日任用4G既幾好,都幾順

288台幣果隻,鴨記買$65-75

有冇圖
身在日本

用緊張7日任用4G既幾好,都幾順

288台幣果隻,鴨記買$65-75

要有speedtest result 先得.
有冇人知道klook係咪要等好奈先拎到wifi蛋?
留名待看
一個人去大阪七日

卡定蛋好

可能會帶ipad
一個人去大阪七日

卡定蛋好

可能會帶ipad

有ipad 既話我個人會揀租klook 蛋
一個人去大阪七日

卡定蛋好

可能會帶ipad

有ipad 既話我個人會揀租klook 蛋

即係唔帶ipad既話用電話卡就夠

thx 巴打
去左鴨記買泰國神卡

巴打邊間買
想問klook個U-Roaming wifi點睇,因為簽左dbs cv信用卡$2000頭5日係$1,去大阪8日
想問klook個U-Roaming wifi點睇,因為簽左dbs cv信用卡$2000頭5日係$1,去大阪8日

兩個人去

兩個人去

但我見啲人話要排一個鐘先拎到
有冇人知道SIM2FLY點先增值到?
我跟佢指示去佢個網,但404
我4月用完,8月再增值得唔得?定係要一直養住張卡?
有冇人知道SIM2FLY點先增值到?
我跟佢指示去佢個網,但404
我4月用完,8月再增值得唔得?定係要一直養住張卡?

以我經驗, 4月開卡, 5 月就會expire
我試過用official top up ,,好似要泰國ip 先做到

我自己就用淘寶,你Search"AIS 充值"
有一最平入$10Baht , 可以extend 一個月
之後到你用返相應既錢入去, 就可以申請$299Package
3個人去大阪打算租wifi蛋,想問下買張for走失/分開行wts嘅卡大約幾錢張,過幾日去鴨記買
3個人去大阪5日打算租klook wifi蛋,想問下買張for走失/分開行wts嘅卡最平大約幾錢張,過幾日去鴨記買
3個人去大阪打算租wifi蛋,想問下買張for走失/分開行wts嘅卡大約幾錢張,過幾日去鴨記買

70~90蚊不等
用"SMTFS75"係smartxxx網店買有75折

關西 好唔好用
上年六月grad trip買咗張130蚊8日4g全速無限 去到箱根站試真係上過4x mbps 但喺東京反而多數10mbps左右 不過睇得山真係唔鎖速 而家無晒 ?張咭就係封面圖入面$130嗰張

70~90蚊不等

巴打有冇推介?我地應該都係一日分開1-2個鐘
happy telecom有無伏

70~90蚊不等

巴打有冇推介?我地應該都係一日分開1-2個鐘

你分一兩個鐘買最平嗰隻都得,反正咁短時間都唔求速度

咁我去鴨記買最平嗰隻 買2張for wts
wifi蛋嗰個唔洗買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞