[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
另外想問下
黎緊同屋企人去大阪
兩大兩細 大嘅只係用上fb同wtsapp
鑑於freetel卡唔計fb wtsapp data用量
咁我買兩張1gb freetal卡係咪就得?

你咩手機, 外邊買既freetel 卡全部nano size sim
NEC MR05LN 又做緊promo 啦. 唔知會last 幾耐.

https://www.amazon.co.jp/MR05LN-%E3%83%A2%E3%83%90%E3%82%A4%E3%83%AB%E3%83%AB%E3%83%BC%E3%82%BF%E3%83%BC-%E3%83%8A%E3%83%8ESIM%E4%BB%98-%E3%80%90Amazon-co-jp-PA-MR05LN3B/dp/B01K9F8B88

11900 yen. 即係港幣 $827 港幣. 無直送香港, 即係你一係寄去hotel 攞. 一係就轉運... http://www.sfbuy.com 個d.

HK SIM 卡用唔用到? SUPPORT HK 4G 頻嗎?

我見佢跟張OCN SIM, 部機會唔會LOCK左SIM?

support HK 4G. 部野無sim lock.
用iPhone去東京 7日 係咪freetel/sim2fly最好

價錢預100左右好似得佢地兩個

$100 既係呢2款.

其他卡係呢個range 既, 你睇個blog 就見, 大量巴打中伏.
黎緊去東京有邊隻sim卡介紹
NEC MR05LN 又做緊promo 啦. 唔知會last 幾耐.

https://www.amazon.co.jp/MR05LN-%E3%83%A2%E3%83%90%E3%82%A4%E3%83%AB%E3%83%AB%E3%83%BC%E3%82%BF%E3%83%BC-%E3%83%8A%E3%83%8ESIM%E4%BB%98-%E3%80%90Amazon-co-jp-PA-MR05LN3B/dp/B01K9F8B88

11900 yen. 即係港幣 $827 港幣. 無直送香港, 即係你一係寄去hotel 攞. 一係就轉運... http://www.sfbuy.com 個d.

HK SIM 卡用唔用到? SUPPORT HK 4G 頻嗎?

我見佢跟張OCN SIM, 部機會唔會LOCK左SIM?

support HK 4G. 部野無sim lock.

正啊! THX 即ORDER
Freetel張8日2GB係咪任用data唔會扣錯2GB data?
本身諗住買sim2fly但托人買錯左張freetel
好驚到時去到日本兩野就無哂

sim2fly

sim2fly

有冇一D係儲值型式, 可以半年有效咁?
LM

sim2fly

你用完可以online入錢 雖然我未試過

sim2fly

SIM2FLY可以?
Freetel張8日2GB係咪任用data唔會扣錯2GB data?

任用係 Whatsapp,Facebook,Line, Wechat only. 其實所有野都會扣data.

sim2fly

SIM2FLY可以?

睇官網, 有info. 不過我未試過.

http://www.ais.co.th/roaming/sim2fly/en/
Lm

任用係 Whatsapp,Facebook,Line, Wechat only. 其實所有野都會扣data.

我其實就係想問用wtasapp,fb,line同wechat會唔會扣錯落本身果2GB到
Sorry問得唔好
其實我係香港都係用緊呢個速度上網

最平果隻plan 姐係公價$106果隻

嘩....你洗唔洗搵個sale 黎插下, 香港都咁就好大問題喎

用左成年啦無咩問題
上高登fb呢d係ok 只要唔睇片
係高登連登load圖就等幾秒咁囉
Freetel 係咪上FB完全唔扣DATA?
睇片 開LIVE都唔扣?
遲下五月兩個人去東京大阪19日,各位ching有咩推介
Freetel 任用數據既解釋, 官網係咁define 既

有無巴打用sim2fly 去北九州 (長崎,博多,大分)
想問下我手機比較舊,LG G pro2,用唔用到sim2fly 8日卡
Freetel 係咪上FB完全唔扣DATA?
睇片 開LIVE都唔扣?

前提係,你乖乖地用手機插張電話卡入去,跟住自己用,開Facebook app。
(其他情況,用wifi share/ 開網頁版/開第三方其他程式,都會正常計返data)
lm
想問下我手機比較舊,LG G pro2,用唔用到sim2fly 8日卡

如果連呢張都用唔到 咁你部機應該冇卡可以用到

如果連呢張都用唔到 咁你部機應該冇卡可以用到

lg機用docomo的話,真係收唔到4g
softbank就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞