[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
想問下大家對Klook蛋點睇
快唔快
睇咗blog覺得好似幾ok

你呢個post 由第1頁睇起, 我記得係有人講過 klook.

我有追啊 我見到 500mb data limit
有啲不解

用過
唔覺有limit
網絡softbank

500Mb limit 係原自之前高登有人俾人鎖過速

http://forum6.hkgolden.com/view.aspx?type=TR&message=6563475
有無人用過係日本用過Crazy Egg? 速度如何?

太多人中過伏,狗也不屌

想問下伏啲咩

速度垃圾

基本上你未去已經知好大機會可以退錢
想問下大家對Klook蛋點睇
快唔快
睇咗blog覺得好似幾ok

你呢個post 由第1頁睇起, 我記得係有人講過 klook.

我有追啊 我見到 500mb data limit
有啲不解

用過
唔覺有limit
網絡softbank

絲打果次係買1x蚊一日果隻定3x一日果隻?
諗住買1x果隻但中過crazyegg既伏怕會好慢
去廣島四國兩個星期邊張 sim 卡好
之前幾次去日本都係去鴨記買 docomo
今次想搵張快啲嘅 sim 卡用

blog 有答案

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/03/%e6%97%a5%e6%9c%acsim%e5%8d%a1/

我俾番少少呢隻wifi 蛋既用後報告. 隻wifi 蛋NEC MR05LN 我早2個月經日本Amazon 買入. 到呢次去大阪先有得試. 我買呢隻蛋個陣係加左厚電.

我呢次同我老婆share 呢隻蛋用. 隻蛋插EZ Nippon 既卡. 因為我老婆係手機game 控. 所以就算旅行緊都會打手機game. 我地玩開隻日版手機game, 撞啱有活動, 而且係隻game 最徙時間既活動. 所以呢次係對呢隻wifi 蛋既大測試.

7日裡面, 我無睇過片. 只係會楂車個陣用moov 黎stream 歌聽. 其餘時間都係打機用既數據. 我地2個人7日用左7GB data. 即係平均1日用1GB data. 所以係由出門口個刻, 就枕住係咁用隻wifi 蛋. 我地9點出門, 用到夜晚10點靚就會無電. 而我地咁高用量, 隻蛋last 到13個鐘多d.

速度最快有以下咁既速度, 而可以咁高用量用到13個鐘+ , 而且隻蛋support 晒日本所有Docomo, AU KDDI, Softbank 既頻普, 同香港既頻普. 我絕對無投訴.

上次去東京都買左
有得touch

我都買左

去兩個星期 除左FREETEL 都冇咩選擇喇
除非你買2張7日或者8日卡
屌太遲見到呢個post
訂左crazyegg啦
想問下係慢到點
屌太遲見到呢個post
訂左crazyegg啦
想問下係慢到點

http://forum2.hkgolden.com/view.aspx?type=TR&message=5936081

其實你係google 搵"crazyegg speedtest", 都大把野睇架啦喎........無咩可能唔知....俾人屌到飛起
NinjaWifi 係咪每日得3GB
NinjaWifi 係咪每日得3GB

一日3GB 都唔夠既話, 睇下https://www.wifi-hire.com/tw/ryokin.html , 呢檔無寫.
留名
ais sim2fly真心正

5號係奈良
7-8係大阪市
10號係嵐山(都算郊區?係收得明顯慢左同有d位收唔到)
11號係京都市

結論:好快好正 以後去日本都會用佢

上面有人問8日係點計
係計時數的
我去7日 鑑於佢快過我係香港嘅垃圾plan
我番到黎香港之後果日都有繼續用
去到第9日凌晨5點先cut

仲有人問size
3種size都有俾你的
自己啪開佢就得
附送埋香港用sim2fly嘅速度俾大家

12號果兩個就係

唔該巴打
我今日行鴨記見到有freetel 買 係咪都信得過?
如果唔係建議係邊到買會好啲

唔該巴打
我今日行鴨記見到有freetel 買 係咪都信得過?
如果唔係建議係邊到買會好啲

freetel香港個代理的盧飛快
上佢地個官網有講地鋪係邊
上網睇Sim2fly 好似由3GB 升到4Gb data?
Sim2fly 有無人試過增值?
上網睇Sim2fly 好似由3GB 升到4Gb data?

舊包裝仲係寫3gb,但開卡係4gb
香港嘅爽Wifi 有冇人用過?速度如何?
香港嘅爽Wifi 有冇人用過?速度如何?

blog 有

http://simegg.zerosaga.com/2017/01/15/song-wifi-%E7%88%BDwifi/
有無人用過3HK嘅日本漫遊卡
有無人用過3HK嘅日本漫遊卡

都係blog 有...............................

http://simegg.zerosaga.com/2017/04/08/three-3%E5%8F%B0-7%E6%97%A53gb-%E6%97%A5%E6%9C%AC%E4%B8%8A%E7%B6%B2%E5%8D%A1/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞