[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike
想問下我手機比較舊,LG G pro2,用唔用到sim2fly 8日卡

如果連呢張都用唔到 咁你部機應該冇卡可以用到

lg機用docomo的話,真係收唔到4g
softbank就唔知了

多謝兩位
買咗sim2fly 8日卡,下禮拜去日本時試試
想問下用咩app check上網速度比較好?
香港租wifi蛋邊間最好
2個人去阪京奈12日🙇🏻
Klook wifi 強真心抵屌
$12 一日又幾快
係粒電差啲,可能係我拎中嗰部問題
有隻glocalme 都快不過貴到仆街
想問下我手機比較舊,LG G pro2,用唔用到sim2fly 8日卡

如果連呢張都用唔到 咁你部機應該冇卡可以用到

lg機用docomo的話,真係收唔到4g
softbank就唔知了

多謝兩位
買咗sim2fly 8日卡,下禮拜去日本時試試
想問下用咩app check上網速度比較好?

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=zh_TW
請問有無 AIS Sim2Fly 日本關西覆蓋地圖?
試過上 SoftBank 網搵但唔識搵

http://www.softbank.jp/mobile/network/area/map/

http://www.softbank.jp/mobile/network/area/map/

係咪當 4G 收唔到時會收 3G?
我打算去奈良吉野山,見到好似 4G 收唔到但 3G 得,我有無理解錯?
lm支持
想問下張sim2fly 8日卡 過左3gb 後係限速上網定係完全上唔到網
用張泰國野去大阪5日4夜好爽
lm
想問下張sim2fly 8日卡 過左3gb 後係限速上網定係完全上唔到網

限速

StudioA EZNippon 6日無限上網

新宿歌舞伎町實測,插左落紫米wifi蛋share出黎
死啦 我買咗呢張sim ...諗住放wifi 旦用唔知速度會點

對EZ nippon 黎講, 速度有d 慢. 我估你隻紫米因為唔齊docomo band..
死啦 我買咗呢張sim ...諗住放wifi 旦用唔知速度會點

都買左, 都要用架啦. 你幾時去?

到時run 個speedtest 黎睇下.

呢隻大伏 有網站測過

對EZ nippon 黎講, 速度有d 慢. 我估你隻紫米因為唔齊docomo band..

冇band19
Klook wifi 強真心抵屌
$12 一日又幾快
係粒電差啲,可能係我拎中嗰部問題

岩岩去完大阪
我都係用klook wifi蛋
又快又順
我唔係長開 搭車 or 搵路先開
一日用5,6個鍾完全唔洗係街叉
除非真係怕麻煩 所以要長開(但其實關機開機都係禁下制) 如果唔係真係必揀
在日本用緊sim2fly,真係好快,屌打以前買的docomo卡
去沖繩有無話邊張最好

iphone 就Freetel 8日2GB , AIS Sim2fly 3GB, Smartone 7日無限

Android 就AIS Sim2fly 3GB, Smartone 7日無限

Btw有無限share俾幾多個人?

買卡就唔會share. d 人買卡都係一人一張. 你諗住share 就租wifi 蛋會好d.

但share應該都無問題?
因為俾屋企人用 佢地其實唔介意慢d 有就得

smartome 個張咁都無問題既, 電話share 既話帶尿袋, 轉眼無電

買左sim2fly

都無問題, 不過諗住你share, 得3GB 唔夠者.

記住大尿袋.

其實你用電話share 要帶尿袋, 同你用夠wifi 蛋有咩分別...?

wifi 蛋都要尿袋......

大家好似忽略左可以Facebook任用
姐係你影完相或者拍左片,轉頭就upload上去,都唔扣data。

其實果4個APPS 任用唔計DATA 你用黎打電話同VIDEO CALL 都得(呢4個APPS)

其他先會用到果2G ,正常GOOGLE MAP 唔會用到咁多,你用黎睇片就無計

不過呢間已經買唔到7日果張

冇band19

新宿站附近實測,download speed正常好多

大家好似忽略左可以Facebook任用
姐係你影完相或者拍左片,轉頭就upload上去,都唔扣data。

其實果4個APPS 任用唔計DATA 你用黎打電話同VIDEO CALL 都得(呢4個APPS)

其他先會用到果2G ,正常GOOGLE MAP 唔會用到咁多,你用黎睇片就無計

不過呢間已經買唔到7日果張

8日1gb仲有無得買?
我見佢個網無show
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞