[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (2)

988 回覆
68 Like 0 Dislike

我買左呢張先睇到呢個post, 想問下平常睇下地圖 whatsapp, 上fb 有無問題? 有無巴打試用過?真係好差既睇怕要買過張

無要求就無所謂啦
有無用過依隻?

垃圾得不行
祝你好運

今次PK了
個fd幫我買

呢間公司出既卡都係垃圾

普通whatsapp facebook下應該無問題架呵 ?
我整個blog 出黎, 就係為左其他巴打唔好中伏. 不過睇黎其實好多人唔知有呢個blog 存在, 所以真係好多買完先會搵info............一搵先知有個咁既blog 係度.

我無其他辦法, 只有靠其他巴打中撚完伏既, 同身邊既朋友講, 有個咁既blog 係度.
我整個blog 出黎, 就係為左其他巴打唔好中伏. 不過睇黎其實好多人唔知有呢個blog 存在, 所以真係好多買完先會搵info............一搵先知有個咁既blog 係度.

我無其他辦法, 只有靠其他巴打中撚完伏既, 同身邊既朋友講, 有個咁既blog 係度.

好多人買完先上嚟問😰
所以中晒伏啦
6月尾2個人去大阪9日
買兩張sim2fly係咪最抵玩?
張卡8日限期, 頭果日開左一張之後share wifi比我個fd先
第2日佢再開通另外一張

其實係個trip都係wtsapp, google map, 上下網揾地方玩
sim2fly 3GB應該都夠用啦可
6月尾2個人去大阪9日
張卡8日限期, 頭果日開左一張之後share wifi比我個fd先
第2日佢再開通另外一張

其實係個trip都係wtsapp, google map, 上下網揾地方玩

唔好睇片 夠用有凸
6月頭去東京 睇到巴打你個blog
似乎呢張最正

Smartone 7日無限數據卡
似乎呢張最正

同埋泰國 AIS Sim2fly

又唔係話浪費心機既,你做既野事實上已經幫到唔少人

你有冇裝profile 冇刪到

岩岩剷咗,真係收返4g

因為早排有個巴打好似又係呢個原因收唔到

睇唔明哩兩句,有冇得解釋一下
六月去日本都諗住買sim2fly
我都係用iPhone 好驚有咩事

有啲卡係mvno代理卡嚟嘅,佢地向日本台買咗data package,再包裝賣俾我地,你要上到網(iPhone)就要先上mvno個網down profile 先上到望,個profile 有apn 等等嘅 setting,所以如果冇del到 profile,有機會interfere 張 Sim2Fly 嘅 singal

明白了,感謝

又唔係話浪費心機既,你做既野事實上已經幫到唔少人

我真係有睇仲cap低幾張圖
但自己唔得閒叫老豆買先中伏
似乎呢張最正

用"SMTFS75"上smartone網店買, 75折
爬左post打算買sim2fly
不過去北海道富良野 有d怕softbank收唔到
doco既話係咪freetel?
6月尾2個人去大阪9日
第2日佢再開通另外一張

唔好睇片 夠用有凸

已升級至首4gb max speed
電話用HTC butterfly 3 可以用咩卡
因為好多HTC機都好似用唔到日本上網卡

巴打你有運了,我都係用butterfly3垃圾機
docomo 8日個隻就可以了
去日本30日有咩卡介紹?或者租wifi蛋既介紹都ok
爬完blog
去10日東京最好係咪都係用freetel?
2GB夠唔夠用
因為我成日要搵車同埋開GPS
爬完blog
去10日東京最好係咪都係用freetel?
2GB夠唔夠用
因為我成日要搵車同埋開GPS

只係揾野一定夠用
lm
想買freetel點知俾老細水咗買ntt Docomo 不過無買無限希望無伏

Btw 聽日四點鐘land依家仲有無wifi蛋訂到
巴打個網全部都要25/ 26
想問sim2fly點增值?爬文見就咁用信用卡增值就得,但上網睇人話要用泰國信用卡先增值到

我今日都買咗,但係點解唔一樣嘅

我今日都買咗,但係點解唔一樣嘅

上面好似解答左幾次 一個係泰國原裝,一個係repackage 左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞